×
2020. 07 10.
Péntek
Amália
16 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Nagykároly

Summer Sound Sessions fesztivál Nagykárolyban

2019.06.29 - 10:40
Megosztas :
 • Summer Sound Sessions fesztivál Nagykárolyban

  Zeneszóval, minőségi muzsikával fog megtelni vasárnap esténként a nagykárolyi korzó. A gödörben, a hajdani vasasbolt melletti amfiteátrumban, Ady Endre szobra mögött szólal majd meg júliusban a rock’n’roll, majd a dzsessz, az akusztik, végül pedig a régizene.

  A Nagykárolyi Kulturális Központ, a helyhatóság kulturális igazgatósága, illetőleg a kulturális turizmusért felelős alapítvány szervezésében kerül sor a rendezvényre. „Hangulatzene tölti majd be az amfiteátrumot” — összegezte a Summer Sound Sessions fesztivált Szűcs József, a művelődési központ vezetője. Hozzátette: „A lényeg az, hogy ne szokványos koncerthangulata legyen, és ne is erős, sértő, hangos zenét szolgáltassunk, már csak azért sem, mert a környéken laknak is. Így hát inkább a hangulatra igyekszünk koncentrálni. Nagyvárosokban van igazi utcazene, egy-egy terasz előtt játszik valaki valami finom kis zenét — éppen a napokban láttunk ilyet Olaszországban, fantasztikus volt. Nos, ilyesmit akarunk mi is itt, Nagykárolyban. A teraszok közel vannak, azaz a hely megfelelő. Ráadásul egy csomópontja ez a városnak, a sétálók többsége elhalad az amfiteátrum mellett. Ha kellemes a zene, hangulatos, ami mellett nyugodtan lehet egy kicsit beszélgetni, akkor remélhetőleg sokan eljönnek…” A szervező elmondta azt is, hogy bő másfél, közel kétórásak lesznek az alkalmak. Előbb, az első júliusi vasárnap este szatmárnémeti rock’n’roll szólal majd meg, utána dzsessz, később a nagykárolyiak — Szűcs József, Bogdan Georgescu, Marius Georgescu, illetve Putovits Ábel — igyekszenek kényeztetni a sétálókat, végül pedig a nagykárolyi régizene-egyettes, a Carmina Renascentia szolgál majd előadással.

  Érzése szerint ez egy próbálkozás a részükről, s amennyiben sikeresnek bizonyul, feltételezhetően sorozattá alakul majd.

  A programterv

  Július 7., 20 óra, amfiteátrum: Rock’n’Roll Session – Rollscream Band — kedvezőtlen időjárás esetén a rendezvény elmarad.

  Július 14., 20 óra, amfiteátrum: Jazz Session – Sárik Péter & Luiza Zan — kedvezőtlen időjárás esetén a koncertet a Károlyi-kastélyban tartják meg.

  Július 21., 20 óra, amfiteátrum: Acoustic Session – Acoustic Station (bossa nova), Funk You (acoustic funk music) — kedvezőtlen időjárás esetén a koncertet a Károlyi-kastélyban tartják meg.

  Július 28., 18 óra, Károlyi-kastély: Renaissance Session — Carmina Renascentia-koncert.

  Megyeri Tamás Róbert

   

  Cookie