×
2021. 03 07.
Vasárnap
Tamás
-1 °C
Derült
1EUR = 4.88 RON
1USD = 4.09 RON
100HUF = 1.33 RON
Olvasó hangja

Szabadba, cserkész! — A nagykárolyi Gr. Károlyi Gyula cserkészcsapat tevékenységeiről

2020.10.03 - 11:17
Megosztás:
Szabadba, cserkész! — A nagykárolyi Gr. Károlyi Gyula cserkészcsapat tevékenységeiről
Idén a járványhelyzet a cserkészcsapat terveit is felülírta, de nem mondtunk le teljesen az együttlétekről, inkább újraterveztük, átszabtuk azokat.

Mivel a hagyományos nyári csapattáborunk az idei évben elmaradt, programjaink öt nagyobb programelemre lebontva, Szabadba, cserkész! címszó alatt zajlottak, mivel most jött el igazán annak az ideje, hogy a friss levegőn is élvezzük egymás társaságát.
A tervezett öt programelem közül korosztályokra bontva három nagyobb esemény már meg is valósult a nyár folyamán, most ősszel folytatjuk majd a toborzó és a lelki nap megtartásával.
Az őrs- és segédőrsvezetőkkel a kányaházi tavat jártuk körbe, és a vezetőinknek köszönhetően egy csapatépítő, összerázó foglalkozáson vehettünk részt, amikor is a hosszas karantént követően mindenki újra visszarázódhatott a szerep- és feladatkörébe.
A cserkész és felfedező korosztály számára a Radnai-havasokba szerveztünk egy portyát, ahol a táborban megtartandó próbákat tehették le a gyerekek, illetve megmászva a Gargaló-csúcsot rátermettségüket bizonyíthatták.
Végül, de nem utolsósorban a kiscserkészek tanyázását igyekeztünk bepótolni és ellátogattunk velük Krasznamihályfalvára. Szokásainkhoz híven egy kerettörténetet adtunk az ott eltöltött napoknak, és idén ez nem más volt, mint A dzsungel könyve. Csapatunk legkisebbjei játékosan, kalandozva sajátíthatták el az alapokat kint a természetben. Két hete megtartottuk a cserkészévnyitónkat a csanálosi erdőben, ahol a kicsik és nagyok mind bekapcsolódtak a közös métázásba és a próbázással egybekötött meseerdőbe.
Ősztől már visszatérünk a rendes kerékvágásba, alkalmazkodva a lehetőségeinkhez folytatjuk a munkát foglalkozásaink keretein belül. Hétvégén megrendezésre kerül a toborzó, ahová sok szeretettel várjuk a cserkészet iránt érdeklődő kisiskolás diákokat. Kapcsolódó információk találhatók a Gr. Károlyi Gyula cserkészcsapat Facebook-oldalán.
Köszönetet mondunk a tevékenységek megvalósításában nyújtott támogatásáért a magyar kormánynak, a Nemzetpolitikai Államtitkárságnak és a Bethlen Gábor Alapkezelőnek.

bethlen

Kocsis Anett 
őrsvezető

 

 

Március végére készül el Nagykároly költségvetése
A tavalyi évet minden nehézség ellenére jól zárta Nagykároly, hangzott el a pénteken délben lezajlott nagykárolyi tanácsülésen.
Sokallják a tervezett parkolási díjszabást
A nagykárolyi döntéshozóknak a fizetéses parkolási stratégia keretében tervezett díjszabásokról is voksolniuk kellett a tegnapi ülésen, és végül elutasították a határozattervezetet. A Nemzeti Liberális Párt tanácsosai a tarifák csökkentését javasolták.
Doremi Fúvóiskola
Zenei képzések indulnak márciustól Nagykárolyban a Doremi Fúvóiskola szervezésében, amelyeknek a Nagykárolyi Művelődési Központ ad otthont.
Cookie