×
2020. 07 02.
Csütörtök
Ottó
23 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.31 RON
100HUF = 1.37 RON
Nagykároly

Szakember segített eloszlatni a tévhiteket

2019.07.12 - 08:18
Megosztas :
 • Szakember segített eloszlatni a tévhiteket

  Újabb tartalmas előadás keretében beszélhették meg a nagykárolyi anyukák és kismamák azokat a kérdéseket, amelyek a baba alvásán kívül talán leginkább foglalkoztatják a szülőket: mit és mikor egyen a baba, hány hónapos kortól történjen a hozzátáplálás, mit és mennyit egyen az anyatejjel tápláló anyuka? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresték a választ a nagykárolyi Baba-mama Klub tagjai által szervezett keddi találkozón.

  A délutáni programra szakértőt is hívtak, Rotmund Hajnalka dietetikus fiatal édesanyaként és szakemberként is átérezte a jelen lévő anyukák problémáit, és igyekezett eloszlatni azokat a tévhiteket is, amelyek szóbeszédként terjednek az édesanyák körében.

  „Információkban gazdag, ugyanakkor több szempontból megnyugtató is volt a tegnapi előadás a Baba-mama Klubban. Rotmund Hajnalka dietetikusként és édesanyaként érkezett hozzánk, és ez a két tény már sokat segített abban, hogy a jelen lévő anyukák elfogadják és elhiggyék azokat a tényeket, amiket megosztott velünk. Szakmai tudásával segített eloszlatni a kételyeket, és arról is meg tudta győzni a klubos anyukákat, hogy nem kell túlaggódniuk a kismama és a baba étkezését. Kiemelte: a legfontosabb az egészséges határok betartása mind az édesanya, mind pedig a baba táplálkozása esetében. Kerülendő a szélsőséges étkezés, amit nem is olyan nehéz betartani, mindössze egy kis odafigyelésre van szükség, már a terhességi időszaktól kezdve” — fejtette ki érdeklődésünkre Hompoth Panni, a baba-mama klubos foglalkozások egyik szervezője.

  Mint mondta, a keddi előadáson megcáfolódtak azok a régi hiedelmek is, amelyek szerint a kismamának kettő helyett kell ennie, és az is, hogy amennyiben a gyermek nem eszi meg az ételt, akkor azt cukorral vagy sóval kell ízletesebbé tenni számára.

  „Az anyukák az előadást követően számtalan kérdést tettek fel a jelen lévő szakembernek, aki készségesen válaszolt is ezekre. Mindazonáltal sok, a témát érintő kérdés maradt még megválaszolatlanul, ezért visszavárjuk Hajnalkát valamikor a közeljövőben. Jövő héten kedden a hagyományos találkozóra várjuk az anyukákat, szerdán pedig 18 órától a baba-mama torna zajlik Virág-Szabó Andrea irányításával. Természetesen szervezzük a következő előadásokat is. Szeretnénk vendégül látni egy gyermekpszichiátert, valamint egy olyan szakembert, aki a mosható pelenkákkal kapcsolatos kérdésekben adhat útmutatást az anyukáknak” — mondta Hompoth Panni.

   

  Cookie