×
2020. 10 22.
Csütörtök
Előd
6 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.11 RON
100HUF = 1.34 RON
Nagykároly

Szállodává alakítják az épületet

2020.10.13 - 09:49
Megosztás:
Szállodává alakítják az épületet
Nagykárolyban az egykor a polgármesteri hivatalnak otthont adó épületet szállodává alakítja az új tulajdonos, tudtuk meg a polgármestertől.

Az elmúlt hét folyamán folytatott tárgyalást Kovács Jenő polgármester az egykor a polgármesteri hivatalnak otthont adó épület új tulajdonosaival, a Manevi Zrt. cég képviselőivel.
„Sokáig kérdéses volt, hogy milyen jövőt képzelnek el az új tulajdonosok az épületnek. Mivel Nagykároly egy igen impozáns ingatlanáról van szó, az új tulajdonosok a helyi önkormányzat illetékeseinek is kikérték a véleményét. Volt alkalmam egyeztetni a Manevi Zrt. képviselőivel, így dr. Baka Levente projektmenedzser úrral is, aki elmondta, hogy a tervek szerint szállodává alakítják az ingatlant. A Manevi cég profiljába illeszkedik ez a tevékenység, mint mondták, több szállodát, hotelt is működtetnek, és ez a tervük a szatmárnémeti Pannónia Szállóval is. Készül a projekt, hamarosan pedig ismét találkozunk, hogy folytassuk az egyeztetéseket. A magam részéről annyit javasoltam, hogy szerencsés lenne megvenni az épülettömb egészét, mivel a Manevi Zrt. tulajdonában jelenleg csak a régi polgármesteri hivatalnak otthont adó rész van, viszont egyszerűbb és kihasználhatóbb lenne az épület, amennyiben a teljes részt megvásárolnák. Hogy megfogadják-e a tanácsomat, az a későbbiekben derül majd ki” — mondta Kovács Jenő.

Murvai György fénnyel írt világa
A nagykárolyi Károlyi-kastélyban hétfő délután nyílt meg ünnepélyes keretek között Murvai György Fénnyel írtam című kiállítása a neves fotóművész nyolcvanadik születésnapja alkalmából.
Felelősségteljes viselkedést vár a polgármester
Felhívást tett közzé az önkormányzat közösségi felületén: Nagykároly polgármestere, Kovács Jenő a lakosoktól és a kórházi dolgozóktól is felelősségteljes viselkedést vár el a jelen helyzetben.
Kiállítás Nagykárolyban
Szombaton délben rendezték meg a Provinciart Egyesület képzőművészei kiállításának megnyitóját.
Cookie