×
2021. 10 24.
Vasárnap
Salamon
1 °C
Derült
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Szamos

Szamos folyóirat - 2020 november

2020.11.20 - 17:37
Megosztás:
Szamos folyóirat - 2020 november
Havonta megjelenő kulturális, társadalmi és közéleti folyóirat, amely elsősorban szatmáriaknak szól szatmáriakról. Lehetőséget ad szatmári szerzők bemutatkozására, valamint kulturális, helytörténeti, oktatás-nevelési és identitás építő írások közlésére.

A tartalomból:

Elek György: Hamis perszónák szerepvállalása; Máthé Róbert: Arcmaszk; dr. Tallián Krisztián: A maszk mögötti személyiség; Bak Rita: Több mint egy éve — Vekerdy Tamás; Muhi Sándor: Hány óra van Szatmárnémetiben; Csirák Csaba: Színészsírok feliratai; a Diákirodalom rovatban Erdei Áron, Kovács Anett, Kulcsár Izabella, Zilahi-Kató Nóra, Rácz Jenni, Komáromi Cintia, Tordai Melissa, Lép Tamara, Szilágyi Anna, Csató Dorottya Barbara, Loga Szilárd Áron, Csorvási Csongor, Pop Vivien, valamint a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum diákjainak a maszkról szóló összeállítása olvasható; Ungvári Ábel: A Pálcák ura; Török Tünde: Maszkviselés — pszichológus szemmel; Fehér Imola: Maszkok — ahogy mi látjuk; Csirák Csaba: Születésnapos színészek — Bakó László; Elek György: Nem a mi döntésünk volt, hogy idejöttünk

A Szamos 2020-as év novemberi száma ide kattintva olvasható.

Megnyílt az Őszi szalon!
Október 14 és december 15 között tekinthetőek meg a szatmárnémeti polgármesteri hivatal földszinti kiállítótermében az Őszi szalon kiállítás művei. A belépés ingyenes.
Szeptember 30-áig lehet pályázni a roma kisebbséggel kapcsolatos kulturális projektek finanszírozására
A kulturális minisztérium hétfőn közleményben hívta fel a figyelmet, hogy A roma kisebbséggel kapcsolatos kulturális kezdeményezések támogatása című kiírásra a támogatási kérelmek benyújtásának határideje szeptember 30., 16:00 óra.
Papírfecnik az ágy alatt — bemutatták a diákirodalmi antológiát
Szombaton a Partiumi Magyar Napok keretében zajlott az első Szamos Diákirodalmi Nap. Ez alkalommal mutatták be a „papírfecnik az ágy alatt” című diákantológiát. A kötetben megjelent grafikákat Király Gabriella tanárnő művészetis diákjai készítették.
Cookie