×
2021. 10 24.
Vasárnap
Salamon
1 °C
Derült
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Szamos

Szamos folyóirat - 2020 október

2020.10.25 - 09:11
Megosztás:
Szamos folyóirat - 2020 október
Havonta megjelenő kulturális, társadalmi és közéleti folyóirat, amely elsősorban szatmáriaknak szól szatmáriakról. Lehetőséget ad szatmári szerzők bemutatkozására, valamint kulturális, helytörténeti, oktatás-nevelési és identitás építő írások közlésére.

A tartalomból:

Elek György: Születő és elhaló intimitás; Elek György: Együtt, de egymás nélkül; Kovács-Széles Andrea: Mondtam én fiam; Csirák Csaba: Születésnapos színészek — Szabó Tibor András; Varga Attila: Alapvető emberi jogokról — Múlt, jelen és jövő időben; Elek György: A lelkipásztor feladata az igehirdetés (Interjú Kovács Sándor lelkipásztorral); Muhi Sándor: Timpanonok, oromzatok díszei Szatmárnémetiben; Kovács-Széles Andrea: Nőtapéta; Juhász Zita: Férfiélet; Nyugalom — avagy hogyan áll össze a Szamos Diákirodalom rovata (Fehér Imola összeállítása; a Diákirodalom rovatban: Márk-Nagy Borbála, Finta-Fekete Eszter, Hejer Hanni és Tordai Melissa, Pesek Adrien és Tamás Dóradra írásai olvashatók; dr. Frigy Szabolcs: Picnic in the Vinejard — Alternatív oktatás Erdélyben.

A Szamos 2020-as év októberi száma ide kattintva olvasható.

Megnyílt az Őszi szalon!
Október 14 és december 15 között tekinthetőek meg a szatmárnémeti polgármesteri hivatal földszinti kiállítótermében az Őszi szalon kiállítás művei. A belépés ingyenes.
Szeptember 30-áig lehet pályázni a roma kisebbséggel kapcsolatos kulturális projektek finanszírozására
A kulturális minisztérium hétfőn közleményben hívta fel a figyelmet, hogy A roma kisebbséggel kapcsolatos kulturális kezdeményezések támogatása című kiírásra a támogatási kérelmek benyújtásának határideje szeptember 30., 16:00 óra.
Papírfecnik az ágy alatt — bemutatták a diákirodalmi antológiát
Szombaton a Partiumi Magyar Napok keretében zajlott az első Szamos Diákirodalmi Nap. Ez alkalommal mutatták be a „papírfecnik az ágy alatt” című diákantológiát. A kötetben megjelent grafikákat Király Gabriella tanárnő művészetis diákjai készítették.
Cookie