×
2021. 10 24.
Vasárnap
Salamon
2 °C
Derült
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Szamos

Szamos folyóirat - 2021 február

2021.02.21 - 10:10
Megosztás:
Szamos folyóirat - 2021 február
Varga-Telegdy Evelyn grafikája
Havonta megjelenő kulturális, társadalmi és közéleti folyóirat, amely elsősorban szatmáriaknak szól szatmáriakról. Lehetőséget ad szatmári szerzők bemutatkozására, valamint kulturális, helytörténeti, oktatás-nevelési és identitás építő írások közlésére.

A tartalomból:

Elek György: A tehetség természeti kincs; Máthé Róbert: A mágikus gondolkodás és a mesék világa; Szabó-Thalmeiner Noémi: Csigaházba bújó gyerekvilág; Az emberi lét lényege, összetettsége, fizikai és szellemi korlátai (Elek György interjúja Király Gabriella festőművésszel); Kovács-Széles Andrea: Ne bántsátok a hóvirágokat!; Rímek, strófák gyermekek tollából (A versíró verseny győzteseinek írásaiból Török Enikő ajánlásával); Molnár József: Petőfi és baráti köre Szatmárban; Tehetséggondozás — soha nem lehet elég korán elkezdeni (Fehér Imola beszélget Blatniczki Cecília és Leiti Mónika tanítónőkkel); Versek Blatniczki Cecília és Leiti Mónika tanítványainak a tollából; Pakulár Bú Julianna: Elnézést, de onlájn térbe költöztünk — jegyzet és vallomás a kamera túl oldaláról —; Bemutatkozik Márk-Nagy Borbála, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum diákköltője; Muhi Sándor: Szatmár megye üvegfestményei.

A Szamos 2021-es év februári száma ide kattintva olvasható.

Megnyílt az Őszi szalon!
Október 14 és december 15 között tekinthetőek meg a szatmárnémeti polgármesteri hivatal földszinti kiállítótermében az Őszi szalon kiállítás művei. A belépés ingyenes.
Szeptember 30-áig lehet pályázni a roma kisebbséggel kapcsolatos kulturális projektek finanszírozására
A kulturális minisztérium hétfőn közleményben hívta fel a figyelmet, hogy A roma kisebbséggel kapcsolatos kulturális kezdeményezések támogatása című kiírásra a támogatási kérelmek benyújtásának határideje szeptember 30., 16:00 óra.
Papírfecnik az ágy alatt — bemutatták a diákirodalmi antológiát
Szombaton a Partiumi Magyar Napok keretében zajlott az első Szamos Diákirodalmi Nap. Ez alkalommal mutatták be a „papírfecnik az ágy alatt” című diákantológiát. A kötetben megjelent grafikákat Király Gabriella tanárnő művészetis diákjai készítették.
Cookie