×
2021. 10 24.
Vasárnap
Salamon
3 °C
Derült
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Szamos

Szamos folyóirat - 2021 január

2021.01.30 - 00:19
Megosztás:
Szamos folyóirat - 2021 január
Havonta megjelenő kulturális, társadalmi és közéleti folyóirat, amely elsősorban szatmáriaknak szól szatmáriakról. Lehetőséget ad szatmári szerzők bemutatkozására, valamint kulturális, helytörténeti, oktatás-nevelési és identitás építő írások közlésére.

A tartalomból:

Elek György: A modern kapitalizmus aranykora; dr. Tallián Krisztián: Szeretet nélkül nehezen oldható a félelem; dr. Frigy Szabolcs: Újrakezdés, kitartás, elköteleződés; Szatmár felnőtt fejjel, fiatalos lendülettel (Fehér Imola interjúja Butka Gergővel); Szatmár — az én városom. Miért a tied (is)? (a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium és a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum diákjainak a gondolatai.); A művészet lassan átváltozik vizuális filozófiává (Elek György interjújaa Lola Gabriela Belecciuval); Müller Dezső verseiből; Csirák Csaba: Időutazás a 120 éves magyar gépkocsigyártás történetében; Kovács Ferenc: Krüzselyi Erzsébet emlékezete; Muzsnay Árpád: Néhány szóban Krüzselyi Erzsébet szatmárhegyi kapcsolatairól; Muhi Sándor: Szatmár megye üvegfestményei.

A Szamos 2021-es év januári száma ide kattintva olvasható.

Megnyílt az Őszi szalon!
Október 14 és december 15 között tekinthetőek meg a szatmárnémeti polgármesteri hivatal földszinti kiállítótermében az Őszi szalon kiállítás művei. A belépés ingyenes.
Szeptember 30-áig lehet pályázni a roma kisebbséggel kapcsolatos kulturális projektek finanszírozására
A kulturális minisztérium hétfőn közleményben hívta fel a figyelmet, hogy A roma kisebbséggel kapcsolatos kulturális kezdeményezések támogatása című kiírásra a támogatási kérelmek benyújtásának határideje szeptember 30., 16:00 óra.
Papírfecnik az ágy alatt — bemutatták a diákirodalmi antológiát
Szombaton a Partiumi Magyar Napok keretében zajlott az első Szamos Diákirodalmi Nap. Ez alkalommal mutatták be a „papírfecnik az ágy alatt” című diákantológiát. A kötetben megjelent grafikákat Király Gabriella tanárnő művészetis diákjai készítették.
Cookie