×
2021. 05 13.
Csütörtök
Szervác, Imola
13 °C
Gyenge eső
1EUR = 4.93 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.38 RON
Szamos

Szamos folyóirat - 2021 március

2021.04.02 - 21:18
Megosztás:
Szamos folyóirat - 2021 március
Havonta megjelenő kulturális, társadalmi és közéleti folyóirat, amely elsősorban szatmáriaknak szól szatmáriakról. Lehetőséget ad szatmári szerzők bemutatkozására, valamint kulturális, helytörténeti, oktatás-nevelési és identitás építő írások közlésére.

A tartalomból:

Elek György: Ki vezeti félre a gyermekeket?; Reszler Brigitta: Holtomiglan — holtodiglan; Muhi Sándor: Szatmári arcképek; Hágó Nándor Attila: A Nagykárolyi Városi Múzeum rövid története; Kun Tibor: Város szélén füstös kocsma; Fehér Imola interjúja Kovács Emőke hegedűművésszel; Szász Zsolt Kristók (Kölcsey Ferenc Főgimnázium): Tíz éve zongora mellett… és Kozma Máté (Aurel Popp Zene- és Képzőművészeti Líceum): A hegedű húrjai című vallomásai, Dohi Vivien Kitti (Aurel Popp Zene- és Képzőművészeti Líceum) illusztrációival; Mekker Melinda, a Református Gimnázium tanítónője IV. osztályos kisdiákjainak a magyar kultúráról szóló versei; Erdei Árva Erika, a szamoskrassói Általános Iskola magyartanárja, Csohai Gergő, VIII. osztályos diákjának télről szóló versei; Molnár József: A Haynau emlékek háttere; Visnyai Csaba: Piarista múlt Nagykárolyban; Beszámoló a Szamos Diákirodalmi Kör megalakulásáról.

A Szamos 2021-es év márciusi száma ide kattintva olvasható.

Találkozó hídépítő és polgármester között
Nincsenek fennakadások a kivitelezésben, a szatmárnémeti 3. hidat építő cég képviselői és a megyeszékhely vezetése tegnap egyeztetett.
Előadások, koncertek,  újra közönség előtt
A járványügyi helyzet megengedi, hogy Szatmárnémetiben újra nézők előtt tartsanak előadásokat, koncerteket, de csak 30%-os telítettséggel.
Visszakapcsolódni a természethez
Az EKE egy új ökológiai projekten dolgozik, tudtuk meg Márk-Nagy János elnöktől, mellyel azt szeretnék elérni, hogy a városban élő emberek visszakapcsolódhassanak a természethez.
Cookie