×
2021. 10 24.
Vasárnap
Salamon
1 °C
Derült
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Szamos

Szamos folyóirat - 2021 március

2021.04.02 - 21:18
Megosztás:
Szamos folyóirat - 2021 március
Havonta megjelenő kulturális, társadalmi és közéleti folyóirat, amely elsősorban szatmáriaknak szól szatmáriakról. Lehetőséget ad szatmári szerzők bemutatkozására, valamint kulturális, helytörténeti, oktatás-nevelési és identitás építő írások közlésére.

A tartalomból:

Elek György: Ki vezeti félre a gyermekeket?; Reszler Brigitta: Holtomiglan — holtodiglan; Muhi Sándor: Szatmári arcképek; Hágó Nándor Attila: A Nagykárolyi Városi Múzeum rövid története; Kun Tibor: Város szélén füstös kocsma; Fehér Imola interjúja Kovács Emőke hegedűművésszel; Szász Zsolt Kristók (Kölcsey Ferenc Főgimnázium): Tíz éve zongora mellett… és Kozma Máté (Aurel Popp Zene- és Képzőművészeti Líceum): A hegedű húrjai című vallomásai, Dohi Vivien Kitti (Aurel Popp Zene- és Képzőművészeti Líceum) illusztrációival; Mekker Melinda, a Református Gimnázium tanítónője IV. osztályos kisdiákjainak a magyar kultúráról szóló versei; Erdei Árva Erika, a szamoskrassói Általános Iskola magyartanárja, Csohai Gergő, VIII. osztályos diákjának télről szóló versei; Molnár József: A Haynau emlékek háttere; Visnyai Csaba: Piarista múlt Nagykárolyban; Beszámoló a Szamos Diákirodalmi Kör megalakulásáról.

A Szamos 2021-es év márciusi száma ide kattintva olvasható.

Megnyílt az Őszi szalon!
Október 14 és december 15 között tekinthetőek meg a szatmárnémeti polgármesteri hivatal földszinti kiállítótermében az Őszi szalon kiállítás művei. A belépés ingyenes.
Szeptember 30-áig lehet pályázni a roma kisebbséggel kapcsolatos kulturális projektek finanszírozására
A kulturális minisztérium hétfőn közleményben hívta fel a figyelmet, hogy A roma kisebbséggel kapcsolatos kulturális kezdeményezések támogatása című kiírásra a támogatási kérelmek benyújtásának határideje szeptember 30., 16:00 óra.
Papírfecnik az ágy alatt — bemutatták a diákirodalmi antológiát
Szombaton a Partiumi Magyar Napok keretében zajlott az első Szamos Diákirodalmi Nap. Ez alkalommal mutatták be a „papírfecnik az ágy alatt” című diákantológiát. A kötetben megjelent grafikákat Király Gabriella tanárnő művészetis diákjai készítették.
Cookie