×
2021. 01 28.
Csütörtök
Károly, Karola
1 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.02 RON
100HUF = 1.35 RON
Vidék

Szamoskrassói győzelem a sportnapon

2019.09.08 - 17:12
Megosztás:
Szamoskrassói győzelem a sportnapon

Tizedik alkalommal tartották meg a Királyhágómelléki Református Ifjak Sportnapját. Akárcsak az utóbbi években, idén is Ombodon rendezték meg az alkalmat.

Pénteken 12 órától vártak minden sportolni vágyó fiatalt, amikor a templomban Vajda Szabolcs, a Protestáns Teológiai Intézet hallgatója hirdette az igét: „Legyen az Úrnak dicsőség örökké; örvendezzen az Úr az ő teremtményeiben.” (Zsolt. 104, 31) „Nagy kiváltság az, hogy Isten a mi kedvünkért megteremtette és felékesítette a világot, és hogy nem csak szemlélői lehetünk ennek a gyönyörű világnak, hanem élvezhetjük is a jó dolgokat, amelyek a mi számunkra vannak meg benne. Például azt, hogy ma itt együtt lehetünk, és egy jót focizhatunk, röpizhetünk… Néha jó lefeküdni a zöld gyepre, felnézni a kék égre, és rácsodálkozni, hogy milyen szép ez a világ, és milyen szépek benne az emberek, amiért szintén legyen dicsőség az Úrnak! Ez töltsön el bennünket örömmel és reménységgel! Örvendezzen az Úr az Ő teremtményeiben! Isten csodálatos teremtményei vagyunk. Jó lenne, ha így tudnánk együtt lenni, hogy Isten örvendezzen bennünk, hogy minden gondolattal, szóval és tettel, az egész életünkkel az Úr dicsőségére éljünk” — bátorított az igehirdető.

Jobb Domokos házigazda lelkipásztor, egyházkerületi ifjúsági előadó tanácsos köszöntő szavai után Rácz Ervin egyházmegyei ifjúsági előadó hívta fel a figyelmet a fair playre, ami egy egyházi rendezvényen különösen elvárható.

A legjobban várt sportesemény idén is a foci volt. Két csoportba sorsolták a csapatokat: Az A jelű csoportba Ombod 1, Mikola 2, Jankafalva és Szamokrassó csapata került, a B-be pedig Ombod 2, Mikola 1 és Szigetlanka. Az újonc krassóiak 14–0-s gólaránnyal, három győzelemmel nyerték meg a csoportot, mellettük a Mikola 2 csapata jutott tovább. A másik csoportban a házigazda Ombod 2 csapata is hibátlan mérleggel jotott tovább, a szigetlankaiak lettek a másodikok. Az első elődöntőben döntetlen született, a krassóiak büntetőpárbajban múlták fölül Szatmár-Szigetlanka csapatát. A másik elődöntőben a házigazdák simán nyertek a mikolaiak ellen, akik a kisdöntőben vigasztalódtak. A döntőben nagy meglepetésre, de teljesen megérdemelten a szamoskrassóiak diadalmaskodtak Ombod 2 csapata ellen, így első fellépésükön el is vitték a trófeát. A legsportszerűbb focicsapat az érmelléki Jankafalva volt.

Más sportágakban is összemérhették tudásukat az ifjak: a röplabdabajnokságot az ombodiak nyerték, sakkban a mikolai Ungvári Ábel, holland biliárdban az ugyancsak mikolai Varga Tamás, asztaliteniszben pedig az ombodi Varga Máté győzött.

A lényeg azonban az, hogy együtt voltak a fiatalok, mozogtak és ami a legfontosabb, igét hallgattak.

 

Cookie