×
2021. 05 13.
Csütörtök
Szervác, Imola
13 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.93 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

Szatmár megyei RMDSZ: Ne dőljenek be az uszító üzeneteknek!

2020.09.26 - 18:57
Megosztás:
Szatmár megyei RMDSZ: Ne dőljenek be az uszító üzeneteknek!
Az RMDSZ Szatmár megyei szervezete felhívja minden Szatmár megyei lakos figyelmét arra, hogy ne dőljenek be a nacionalista választási uszításnak. Az utóbbi órákban több szatmári, román anyanyelvű lakos is magyar nyelvű szöveges üzenetet kapott a 0741741170-es telefonszámról, amely által egyesek etnikai konfliktusokat akarnak gerjeszteni.

Sejtjük, hogy melyik az a két párt, amelyik ilyen módszerekhez folyamodik, az ő figyelmüket csak arra hívnánk fel, hogy egy multikulturális városban illik románul és magyarul egyaránt helyesen írni, mert ez a pár soros üzenet tele van helyesírási hibákkal, olyanokkal, amelyeket mi nem követünk el.

stop hu

Az RMDSZ Szatmár megyei szervezete megtette a szükséges feljelentéseket az illetékes hatóságoknál, ugyanakkor arra kér minden Szatmár megyei választópolgárt, hogy ne vegye figyelembe az ilyen jellegű választási, magyarellenes hangulatkeltést!

Pataki Csaba, elnök

A képviselőház elfogadott egy módosítást a garantált minimáljövedelmet szabályozó törvényhez
A képviselőház szerdán döntő házként elfogadott egy módosító jogszabályt a garantált minimáljövedelmet szabályozó törvényhez.
A fejlesztési minisztérium törvénytervezetet készít a kevésbé fejlett régiók felzárkóztatására
A fejlesztési, közigazgatási és közmunkálatokért felelős minisztérium törvénytervezetet készít a kevésbé fejlett régiók felzárkóztatására - nyilatkozta az MTI-nek pénteken, a kolozsvári sajtótájékoztatója után Cseke Attila miniszter.
Kelemen Hunor: Sikerült konszenzusra jutnunk a kormányzás folytatásáról
Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke úgy nyilatkozott a koalíciós pártok vezetőinek kedd esti megbeszélése után, hogy a koalícióban konszenzus született a kormányzás folytatásáról. Kelemen szerint a koalíción belüli harmónia megteremtése "türelmet, kiegyensúlyozottságot és empátiát igényel".
Cookie