×
2020. 08 07.
Péntek
Ibolya
17 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.08 RON
100HUF = 1.40 RON
Sport

Szatmári kézilabdázó lányok a Fradinál

2018.07.03 - 11:51
Megosztás:
 • Szatmári kézilabdázó lányok a Fradinál

  Négy napos edzőtáborban járt a Ferencváros népligeti bázisán a Szatmár-Ferencváros határon átnyúló női utánpótlás korosztályos kézilabda-programban résztvevő 13 település 32 lány játékosa és 6 edzője.

  Elek Gábor, az FTC-Rail Cargo Hungaria Bajnokok Ligája-szereplő csapatának vezetőedzője, illetve Kökény Bea, Szarka Éva, Pádár Ildikó, Fiedler Era, Őze Bea, Bene Schill Lilla pályaedzők és Fiedler Adrian kapusedző több alkalommal tartottak foglalkozást. Minden nap voltak mérkőzés-szituációs foglalkozások, elméleti és taktikai, valamint technikai jellegű edzések is. A gyakorlatokat a Ferencváros korosztályos csapatainak játékosaival közösen végezték a szatmári lányok, nagy dinamikájú és magas hőfokú edzésmunkával.

  Kiss Zoltán Sándor, a Szatmár sportjáért és Kultúrájáért Egyesület elnöke, illetve a program vezetője elmondta, a belvárosi szállásra tömegközlekedéssel utaztak az ifjú sportolók, ezáltal is megismerve Budapest építészeti és kulturális sokszínűségét. Szabadidőben is volt program: egy speciális jumping-park látogatás mellett focizás, játszóterezés, belvárosi esti séta, fagyizás és metrózás is volt a programban.

  „Köszönetünket fejezzük ki a Ferencvárosi Torna Club, kézilabda szakosztályának a lehetőségért és a feltételek biztosításáért és a Magyar Kézilabda-szövetségnek a nyújtott támogatásért. Ezek a kislányok az első fecskék, akik nem csak egynapos tornákra látogattak Budapestre, hanem egy minden szempontból példaértékű kézilabda program aktív alakítói és úttörői lettek” — tette hozzá Kiss Zoltán Sándor, aki azt is elmondta, hogy a továbbiakban 150 utánpótlás korosztályos játékos és 25 edző a debreceni női junior világbajnokság mérkőzéseit is meglátogathatják, majd az augusztusi alapozási időszakban a csengeri és a mátészalkai edzőtáborokban is sokan részt vesznek.

  20 edző a júliusi három napos, „Elit” edzőképzésen, a Népligetben gyarapíthatja szakmai tudását Elek Gábor nemzetközi mesteredző vezetésével és a magyar edzői elit segítségével.

  „Most már nyugodtan kimondhatjuk, jó úton halad a szatmári női kézilabda jövője, erős tömegbázis, fejlődő játékosok, erősödő edzői háttér és kialakulófélben lévő sportvezetői képesség jellemzi a résztvevőket. Már látszik az alagút vége, és az eredmények is azt igazolják. hogy kitartó munkával bármit, jelesül egy kézilabda iskolát is meg lehet teremteni a semmiből. Akarat, kitartás, sok munka és erős hit kell hozzá” — folytatta a programvezető.

  Cookie