×
2021. 10 22.
Péntek
Előd
15 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Szatmárnémeti

Szatmári településeken is takarítanak

2021.09.18 - 08:09
Megosztás:
Szatmári településeken is takarítanak
Ma zajlik az egyik legnagyobb takarítási akció, amely nem csak Szatmár megyét és az országot, hanem az egész világot megmozgatja.

A Let’s do it Romania! egy országos szintű takarítási akció, amely minden évben közel kétmillió önkéntest mozgat meg, s amelyet idén már nyolcadik alkalommal szerveztek meg. Mi több, nemcsak Romániában, hanem világszerte is, a Let’s do it World mozgalom által összegyűlnek a környezetbarát önkéntesek, hogy közös erőfeszítéssel küzdjenek egy tisztább és egészségesebb környezetért. Mint kiderült, Szatmár megyéből is bőven jelentkeztek a takarítási akcióra, megyeszerte több mint 1400 önkéntes vállalta, hogy kesztyűt ragad, és tesz a tisztább környezetért.

A Let's do it Romania! szatmárnémeti kapcsolattartó személye, Achim Natalia lapunk megkeresésére elmondta, hogy Szatmár megyében a következő településeken zajlik a takarítási akció: Erdőd, Középhomoród, Egri, Halmi, Érszakácsi, Tasnád, Remetemező, Csomaköz, Pusztadaróc, Borválaszút, Mezőterem, Sárközújlak, Kökényesd, Avasújváros, Tasnádszántó, Homoród, Felsőberekszó, Nagyszokond és Túrterebes településeken is takarítanak az önkéntesek. Szatmárnémetiben a megemelkedett fertőzöttségi adatok miatt a szervezők tegnap délután lemondták a takarítási akciót. A pandémia és a korlátozások miatt az önkéntesek a helyi polgármesteri hivatalok segítségével szervezték meg a takarítási akciókat.

Achim Natalia kiemelte, hogy a szervezők számára a legfontosabb a biztonság, éppen ezért egy, az egészségügyi minisztériummal folytatott megbeszélést követően egy sor intézkedést vezettek be, amelyeket mind a szervezőknek, mind a résztvevőknek kötelezően be kell tartaniuk a hulladékgyűjtő akció ideje alatt. A résztvevőknek az esemény ideje alatt kötelezően védőmaszkot kell hordaniuk, az előírások szerint eltakarva az orrukat és a szájukat. Az akció során a kézfertőtlenítő használata kötelező. A résztvevőknek kötelező egyméteres távolságot tartaniuk egymástól.

A takarítási akció Szatmár megyei partnerei a Szatmár Megyei Tanács, Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala, a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Őrség, a Szatmár Megyei Erdészeti Hivatal, illetve a Sam Studia. A kezdeményezés főtámogatója Románia Környezetvédelmi, Vízügyi és Erdészeti Minisztériuma.
 

Szilágyi Kinga

Országos takarítási akciót hirdettek
Szeptember 18-án tartják meg a Let’s do it Romania! országos takarítási akciót. Szatmárnémetiből is várják az önkénteseket.
Cookie