×
2021. 10 18.
Hétfő
Lukács
14 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Szatmárnémeti

Szatmárnémeti kiesett

2021.09.03 - 07:30
Megosztás:
Szatmárnémeti kiesett
Nem jutott tovább az ifjúsági főváros címért folytatott verseny második fordulójába a szatmári megyeszékhely, Târgu Neamţ és Vaslui mellett sajnos kiesett, Craiova, Kézdivásárhely és Târgu Jiu van a továbbjutók között.

 E három továbbjutó közül választja ki az október kilencedikei eredményhirdetésig a zsűri, hogy a 2023-as évre melyik település legyen Románia ifjúsági fővárosa. A három továbbjutó város csapatainak október elsejéig kell összeállítaniuk a versenydokumentációt, a nyertesről szóló döntés október kilencedikén, Konstancán, az Ifjúsági Csúcstalálkozók hatodik kiadásán lesz bejelentve.
A szervezők nem indokolták meg Szatmárnémeti versenyből való kiesését jelentő döntésüket, de a zsűri a következő alapelvek alapján áll hozzá a jelölésekhez: mi motiválta a jelentkezést, mi a jelölt városban a fiatalokkal kapcsolatos jövőkép, mennyire koherens a küldetés a célkitűzésekkel, valamint hogy mennyire van összhangban egy-egy pályázó város ifjúsági politikája a fiatalokra vonatkozó általános állami közpolitikával.

Faszerkezetes Mercedes a retroparádén
Nyolcvannál is több veteránautó-tulajdonos vett részt a szombati szatmárnémeti retroexpón. Délig voltak kint a főtéren a patinás járgányok, délután klubtalálkozóra vitték azokat Sándorhomokra.
Megnyílt az Őszi szalon!
Október 14 és december 15 között tekinthetőek meg a szatmárnémeti polgármesteri hivatal földszinti kiállítótermében az Őszi szalon kiállítás művei. A belépés ingyenes.
Betekintést nyerhetünk a  restaurátorok munkájába
A Szatmár Megyei Múzeum képzőművészeti részlegén nyílt meg tegnap a múzeum Regionális Restaurálási Laboratóriumának kiállítása.
Cookie