×
2020. 07 14.
Kedd
Őrs, Stella
21 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.28 RON
100HUF = 1.37 RON
Programajánló

Szatmárnémetiben vendégszerepel a Kézdivásárhelyi Városi Színház

2019.10.20 - 10:22
Megosztas :
 • Szatmárnémetiben vendégszerepel a Kézdivásárhelyi Városi Színház

  A Grönholm-módszer című előadással lépnek fel október 23-án az Északi Színházban, színpadi nézőtérrel.

  Október 23-án, szerdán 19 órai kezdettel a szatmárnémeti Északi Színházban lép fel a Kézdivásárhelyi Városi Színház társulata Jordi Galcerán A Grönholm-módszer című színpadi játékával.

  Az állásinterjú-helyzetet feldolgozó Grönholm-módszer kétségtelenül a legnépszerűbb munkája a kortárs katalán szerzőnek.

  A történet röviden: a több körös állásinterjú utolsó megmérettetésére négy pályázót hívnak be. Egy nő és három férfi kimondottan szokatlan helyzetben találja magát, hiszen a hagyományos elbeszélgetés helyett megdöbbentő feladatokat kell megoldaniuk, melyek egyre bizarrabb és feszültebb helyzeteket teremtenek. Vajon mi mindenről hajlandóak lemondani a jelöltek, hogy megszerezzék az állást? Vannak-e tabuk, morális határok? S vajon mindenki az-e, akinek mutatja magát?

  „A Grönholm-módszer ötletének alapja megtörtént esemény. Néhány éve egy madridi kukában megtalálták egy szupermarket-lánc személyzeti osztályán dolgozó alkalmazott feljegyzéseit azokról a nőkről, akik pénztárosi állásra jelentkeztek. A feljegyzésekben hemzsegtek a hím-soviniszta, idegengyűlölő, durva jellemzések (kövér; bögyös; dagadt; külföldi; sötétbőrű; azt sem tudja, hogyan kell kezet fogni; sípoló hangú, tiszta idióta stb.). Ez az alkalmazott, annak tudatában, hogy rá osztották a kiválasztás szent misszióját, felhatalmazva érezte magát, hogy ilyen önkényesen nyilatkozzon olyan emberekről, akiket egyáltalán nem ismert. Elképzeltem ezeket a szerencsétlen nőket, ahogy igyekeznek jó benyomást kelteni a cég előtt, és próbálnak a vélt elvárásoknak megfelelően viselkedni, készen akár kisebb megaláztatásokra is, csak hogy megszerezzék a munkát, amire szükségük van” — írja a darab szerzője, Jordi Galcerán.

  Az előadás szereplői: Kolcsár József, Kiss László, Márdirosz Ágnes és Lung László Zsolt.

  A Barabás Árpád által rendezett előadást nagy sikerrel játsszák már több mint egy éve, számos helyszínen. A produkció Kisvárdán elnyerte az Emberi Erőforrások Minisztériumának Díját, melyet a szakmai zsűri megosztva adott ki, a színvonalas színészi összjátékért.

  Az előadásra jegyek kaphatók a színház Horea utcai jegyirodájában, minden hétköznap 10 és 17 óra, szombatonként pedig 10 és 13 óra között, illetve előadás előtt egy órával a helyszínen. További tájékoztatásért a 0261-712106 telefonszámon vagy a szervezes@harag.eu e-mail-címen lehet érdeklődni. Online jegyvásárlás: Biletmaster.ro.

  Cookie