×
2021. 12 08.
Szerda
Mária
0 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.34 RON
Gong

SzatmárON az Iparosotthonban

2020.10.31 - 18:14
Megosztás:
SzatmárON az Iparosotthonban
Rendhagyó helyszínen lesz látható a Havi Dráma SzatmárON felolvasószínházi sorozat legfrissebb darabja.

Október 7-én 19 órától az Iparosotthon emeleti kistermében játsszák a Harag György Társulat színészei Ivan Viripajev Illúziók című darabját Frumen Gergő, a társulat színészének a rendezésében. Sőt, a megszokottaktól eltérően nem csak egy alkalommal lesz látható a Havi Dráma előadás, hiszen november 8-án szintén 19 órától szerepel a felolvasószínházi előadás a társulat programjában.
„Négy hang, négy kiváló színész és egy szerelmi történet. Több szerelmi történet. És humor. És élet és halál, természetesen. Viripajev igazi mesélő. Én is ezért választottam ezt a szöveget, mert mostanában úgy érzem, hogy egyre inkább ezt kérjük a színháztól, hogy meséljen nekünk, másokról, magunkról — ezt már ki-ki döntse el maga —, de a lényeg, hogy talán a körülmények ellenére is utazhatunk egy kicsit, együtt a közönséggel. Annyit azért elárulok, hogy reményeink szerint, ahogy a való életben is, lehet majd kacagni, sírni, fellélegezni vagy éppen felkiáltani magunkban, hogy: azt az ebugattát, erre aztán nem gondoltam volna!” — mondja Frumen Gergő, aki az elmúlt időszakban a Cselédek és a Vasvonó című előadások kapcsán is megmutatta már rendezői tehetségét.
Viripajev rendkívül érzékeny, modern szerző, aki úgy képes mai hangon szólni, hogy közben az emberi lélek kortalan dicsőségét élteti. Illúziók című drámájában csodás hősöket kelt életre, akik kimondott és ki nem mondott igazságok, rút és gyönyörű hazugságok között táncolnak — téren és időn át. De figyelem, a nézőknek és a szereplőknek is résen kell lenniük, hiszen, ahogy az életben, itt is csak abban lehetünk biztosak, hogy semmi sem biztos. (Vagy mégis?) — áll az előadás szinopszisában.
A produkció szereplői Varga Sándor, Kovács Nikolett, Moldován Blanka és Diószegi Attila.
A felolvasószínházi előadásokra ingyenes a belépés.
Az előadás 14 éven aluli nézőinknek nem ajánlott.

Munkagép áll a tilosban, komoly torlódást okoz
Szombat este óta parkol megállni tilos tábla alatt, buszmegállóban egy aszfaltmarásra használt munkagép Szatmárnémetiben. Nincs tréler, ami elvigye, aszfalton nem közlekedhet, közúton sem.
Rendhagyó könyvbemutató
December 9-én, csütörtökön 18 órától a szatmárnémeti Iparosotthonban egy rendhagyó könyvbemutatóra várják az érdeklődőket.
Akik Istent szeretik, minden javukra van
Tizenhatodik éve december első vasárnapja a Kárpát-medencei imanap is — idén Szatmár-Szamos-negyed református temploma adott otthont a Szatmári Református Egyházmegye számára az eseménynek, amelynek mottója: „Akik Istent szeretik, minden javukra van.”
Cookie