×
2020. 08 11.
Kedd
Zsuzsanna, Tiborc
27 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.10 RON
100HUF = 1.40 RON
Szatmárnémeti

Szatmáron járt Sorina Pintea

2019.06.28 - 08:05
Megosztás:
 • Szatmáron járt Sorina Pintea

  Szatmárnémetibe látogatott csütörtökön Sorina Pintea egészségügyi miniszter, aki a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházban tárgyalt a hatóságokkal és az egészségügyi dolgozókkal.

  Csütörtökön délután Szatmárnémetibe érkezett munkalátogatásra Sorina Pintea egészségügyi miniszter. A szaktárcavezető a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházban megbeszélésen vett részt az egészségügyi intézmény vezetőségével és orvosaival, a találkozón ugyanakkor a közegészségügyi hatóság és az egészségbiztosítási pénztár illetékesei is részt vettek.

  A szaktárcavezető elsősorban arra volt kíváncsi, hogyan halad a kórház a beszerzésekkel, hiszen május végén a szaktárca 12,2 millió lejt irányzott elő az idei költségvetésből a szatmári egészségügy fejlesztésére, június első felében pedig újabb, 7,4 millió lejes támogatást kap az egészségügyi minisztériumtól a megyei tanács, hogy tovább bővíthesse a fennhatósága alá tartozó kórházak felszerelését és eszköztárát.

  Az egészségügyi miniszter a kórházi fejlesztések mellett arról is tárgyalt az osztályvezető főorvosokkal, hogy mennyire elégedettek az egészségügyi szolgáltatásokkal a páciensek. Elmondása szerint ugyanis, bár az egészségügyi alkalmazottak bére nőtt az elmúlt időszakban, a páciensek elégedettségének mértéke nem arányos ezzel. Azt mondta, sok panasz érkezett országszerte, de a legtöbb az ország északi régiójából.

  „Úgy vettem észre, hogy nem nőtt eléggé a páciensek elégedettségi szintje. Nagy számú reklamáció érkezett a betegek részéről, sajnálatos módon, főként az északi régióból — azért is sajnos, mivel a szomszédos megyéből (szerk. megj.: Máramaros) származom. Ráadásul nem feltétlenül az egészségügyi színvonalra érkezett panasz, hanem inkább az egészségügyi személyzet viselkedésére” — mondta Pintea. Azt is hozzátette, a helyi hatóságok és a közegészségügy vezetőinek ismét kihangsúlyozta, ahogyan az ország több megyéjében is: nem tolerálhatják tovább az egészségügyi dolgozóknak a páciensek felé irányuló nem megfelelő magatartását.

  Cookie