×
2020. 11 25.
Szerda
Katalin
0 °C
Derült
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.10 RON
100HUF = 1.35 RON
Szatmárnémeti

Szatmáron több mint 50 ezren kapnak ingyen maszkokat

2020.09.07 - 15:36
Megosztás:
Szatmáron több mint 50 ezren kapnak ingyen maszkokat
Több mint három hónappal a sürgősségi kormányrendelet elfogadása után ma kezdték el Szatmár megyében a rászoruló személyeknek járó ingyenes védőmaszkok kiosztását.

A Szatmár Megyei Prefektusi Hivataltól kapott tájékoztatás szerint megyénkben 50 699 jogosult kap, egyenként 50 darab védőmaszkot.

A következő hátrányos helyzetű csoportokba tartozóknak jár az ingyen védőmaszk: a 2001/416-os törvény alapján biztosított szociális segélyből részesülő családok tagjainak; a 2010/277-es törvény alapján biztosított családfenntartási pótlékban részesülő családok tagjainak; a 704 lejnél kisebb összegű nyugdíjban részesülőknek; azoknak a rokkantsági kategóriákba besorolt személyeknek, akiknek kizárólag szociális juttatásokból származik jövedelmük (a 2006/448-as törvény 42-es és 58-as cikke alapján).

Az egyéni védőeszközöket az egészségügyi minisztérium szerezte be, és a megyei közegészségügyi igazgatóságokon keresztül juttatja el a helyi hatóságokhoz.

Országos viszonylatban 2,3 millió rászoruló személynek biztosítanak ingyenesen védőmaszkokat, ennek költsége 230 millió lej.


 

Újabb 1,2 millió védőmaszk érkezett Erdélybe a magyar kormány közreműködésével
Újabb, mintegy 1,2 millió védőmaszk érkezett Erdélybe Kínából a magyar kormány közreműködésével - közölte szerdán a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ).
Kötelezővé válik a védőmaszk használata az utcán Kolozsváron és Százfenesen; bezárnak az iskolák
Korlátozó intézkedéseket vezetett be kedden a Kolozs megyei vészhelyzeti bizottság Kolozsváron, illetve Szászfenes és Alsódetrehem (Tritenii de Jos) községben, ahol a koronavírusos megbetegedések száma ezer lakosra számítva meghaladta a 3-at.
Nem megfelelő védőmaszkokra figyelmeztettek
Az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (ANPC) három figyelmeztetést kapott a nem élelmiszer jellegű termékek riasztási rendszerén (RAPEX) keresztül kereskedelemben levő, nem megfelelő védőmaszkokra — tájékoztat szombati Facebook-bejegyzésében Paul Anghel, a hatóság vezérigazgatója.
Cookie