×
2021. 05 13.
Csütörtök
Szervác, Imola
12 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.93 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Százan vehetnek részt a kormány gyakornokprogramjában

2021.04.02 - 11:22
Megosztás:
Százan vehetnek részt a kormány gyakornokprogramjában
Száz egyetemi hallgató vehet részt a kormány által nyolcadik alkalommal meghirdetett gyakornokprogramban. A kormány közleménye szerint a kiválasztott fiatalok két hónapra bekapcsolódhatnak a kabinet munkájába.

"A világjárvány nehézségei ellenére ragaszkodtam hozá, hogy felajánljuk a legértékesebb és legmotiváltabb hallgatók számára a román kormányban való szakmai gyakorlat lehetőségét' - nyilatkozta Florin Cîţu miniszterelnök.

Az elképzelések szerint négy periódusban összesen száz fiatal kap lehetőséget: április-május - 10, június-július - 30, augusztus-szeptember - 40, október-november - 20.

A második periódusra április 15-e és május 10-e, a harmadikra június 7-e és 30-a, a negyedikre augusztus 2-a és 31-e között lehet jelentkezni.

AGERPRES

F. Cîţu: A koalíciós megállapodást kiegészítő dokumentum szerepe megkönnyíteni a koalíció működését
A koalíciós megállapodást kiegészítő dokumentum nem hoz újdonságokat, az a szerepe, hogy gördülékenyebbé tegye a koalíció működését - szögezte le szerdán a miniszterelnök.
Cáfolja a kormány a járványügyi adatok jelentésének ellenőrzésével foglalkozó munkacsoport létrehozásáról szóló irat iktatását
Cáfolja a kormány azokat a sajtóinformációkat, miszerint a kabinetnél iktattak volna egy dokumentumot, amelyben a napi járványügyi adatok jelentésének ellenőrzésével foglalkozó egészségügyi minisztériumi munkacsoport létrehozásáról tájékoztatják a kormányfőt.
Cîţu az esetleges koalíciós garanciákról: Nem hiszem, hogy jobban tudnánk ezt szabályozni, mint az alkotmány
Az alkotmány előírásain túlmenően nem indokolt további koalíciós szabályokat felállítani - reagált Florin Cîţu miniszterelnök arra a felvetésre, hogy jelen helyzetben szükségesnek tartja-e, hogy garanciát vállaljon az USR-PLUS Szövetséggel szemben arra vonatkozóan, hogy a továbbiakban nem fogja előzetes egyeztetés nélkül meneszteni az alakulat valamely miniszterét.
Cookie