×
2020. 05 28.
Csütörtök
Emil, Csanád
10 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.41 RON
100HUF = 1.39 RON
Szatmárnémeti

Szentmise keretében búcsúztak a Hám János nyolcadikosai

2019.06.07 - 08:15
Megosztás :
 • Szentmise keretében búcsúztak a Hám János nyolcadikosai

   

  A hagyományokat őrizve a szatmárnémeti székesegyházban tartott ünnepi szentmise keretében zajlott tegnap a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum nyolcadikosainak ballagása.

  A hálaadó szentmisén először nm. és ft. Schönberger Jenő szatmári megyéspüspök imádkozott a végzősökért. Arra kérte a fiatalokat, hogy soha ne legyenek hálátlanok, köszönjék meg a szüleiknek, tanáraiknak a beléjük fektetett munkát. Elmondta: bízik abban, hogy megtalálják azt az utat, amit Isten nekik szán, az úton haladva pedig reméli, kamatoztatni tudják a megszerzett tudásukat.

  Pakot Géza SJ, az iskola spirituálisa arra intette a nyolcadikosokat, hogy merjenek mindig jobbá válni. „Ne okoskodjatok, hanem okosodjatok! Ne füleljetek, hanem halljatok! Ne játsszátok az életet, hanem játsszatok az életben! Ne versenyezzetek, hanem önmagatokat múljátok fölül!” — hangzottak az atya tanácsai.

  A szentbeszédet követően aztán a ballagó nyolcadikosok, a tanintézmény diáksága, valamint a megjelent szülők, rokonok és ismerősök együtt járultak a szentáldozáshoz. Ádámkó István iskolaigazgató is biztató, lelkes szóbeli útravalót tett a diákok képzeletbeli batyujába. „Most lezárul életetek egy szakasza, amelyben a kérdések dominánsabbak és intenzívebbek voltak, mint a válaszok. Biztatlak benneteket, hogy vágyakozással, de legfőképpen alázattal nézzetek az előttetek álló középiskolai évekre. Arra bátorítalak benneteket, hogy hozzátok, tegyétek Isten elé ezeket a kérdéseket és kételyeket. Ha ilyen lelkülettel vágtok neki életetek egy újabb szakaszának, minden alkalommal magasba emelhetitek a bearanyozott kupát” — mondta az igazgató, a biztató szavakat követően pedig sor került a tanulmányi oklevelek és a jutalomdíjak átadására. Szabó Tamás testneveléstanár harminc végzős általános iskolása közül Kabai Tünde érte el a legjobb tanulmányi eredményt, négyéves átlaga kiváló, tízes volt. Az évfolyamelső diáklányon kívül azonban mindenki jutalomban részesült: a versenyeken remekelő diákok és a zenében, sportban kiváló nyolcadikosok sem maradtak elismerés nélkül.

   

  Bumbuluţ Krisztina

   

  Cookie