×
2020. 07 14.
Kedd
Őrs, Stella
21 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.28 RON
100HUF = 1.37 RON
Szatmárnémeti

Szeptemberi majálist tartott szombaton az Electrolux

2019.09.16 - 08:07
Megosztas :
 • Szeptemberi majálist tartott szombaton az Electrolux

  Az idő és a hangulat is a majálisokat idézte szombaton a szatmárnémeti Kossuth-kertben; az Electrolux tartott bulit szabadtéren, annak apropóján, hogy 100 éve van a piacon a gépgyár.

  Az Electrolux szatmárnémeti jelenlétének huszonkettedik, a nemzetközi porondon való részvételének viszont már a századik évfordulóját ünnepelték szombaton a gyár alkalmazottai, családtagjaik, barátaik, a város és a megye lakói. A gyárvezetés a szatmárnémeti Kossuth-kertbe szervezett szabadidős tevékenységeket kicsiknek és nagyoknak, állított sörsátrakat a szatmári sárga lét kedvelők számára, déltől estig tartottak a koncertek, színpadi bemutatók és mindenféle előadások, voltak gyermekprogramok, édességek, fagylaltok, házi pálinkák, kürtőskalács, kávé, lángos — minden, ami egy nagy népünnepélyhez kell. A részvétel nem csak a több mint ezer szatmárnémeti Electrolux-alkalmazott számára volt ingyenes, eljöhetett bárki, aki kedveli a szabadtéri rendezvényeket, sőt, délelőtt még a gyárat is bejárhatta, szervezett ismertetőket tartottak azok számára, akiket érdekelt, hogy munkanapokon mi zajlik a falakon belül. Mindenütt a világon azokban a városokban, ahol van Electrolux gyár, ebben az időszakban zajlottak hasonló ünnepségek Chilétől a Fülöp-szigetekig.

   

  Buli után fejlődés

   

  Hiába volt hétvége és kötetlenek a programok, szóba kerültek szolgálati ügyek is a Kossuth-kerti fák alatt, például hogy készen lesz-e novemberre a két új gyárcsarnok, bővül-e az alkalmazotti létszám, fejlődik-e még idén nagyot a Traian úti üzem. Ha elkészül, megduplázódik a napi háromezer darabos elektromossütőlap- és kétezer darabos gáztűzhely-kapacitása a szatmárnémeti egységnek, új alkalmazottak kellenek majd, és nagyobb szeletet hasíthat majd ki magának a világon a második legnagyobb háztartásigép-gyár az európai, az észak-amerikai és az ázsiai piacból.

   

   

  Princz Csaba

   

  Cookie