×
2020. 06 05.
Péntek
Fatime
15 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.32 RON
100HUF = 1.40 RON
Nagykároly

Szeptemberig elkészül

2012.04.17 - 11:36
Megosztás :
 • Szeptemberig elkészül

  Jó ütemben halad a nagykárolyi önkormányzat által működtetett szociális kantin felújítása.

   

  Javában folyik Nagykárolyban a szociális étkezde felújítása. A kivitelező által alkalmazott munkások már korábban leverték a régi vakolatot az épület falairól, jelenleg pedig az áram-, a víz- és a gázvezeték cseréje zajlik. Amint mindez a végéhez ér, elkezdődhet a falak újrafestése és a pincehelyiség rendbetétele.

  Bekő Tamás városmenedzser elmondta, hogy a korszerűsítés során bővítésre is sor kerül, hiszen olyan termeket is felújítanak, amelyek eddig nem voltak használható állapotban. A felújítás mellett a nagykárolyi városvezetőség a kantin felszereléséről is gondoskodott, így a jövőben egy étkezde működtetéséhez szükséges, korszerű berendezésekkel is fel fogják szerelni a létesítményt.

  A munkálatok befejezésére a kivitelezőnek hat hónap áll a rendelkezésére, de elképzelhető, hogy a korszerűsítés ennél jóval hamarabb befejeződik. Az integrációs városfejlesztési terv hatodik tételeként szereplő projekt összértéke 1 581 402 lej.

  A kantin a felújítás idejére a Simion Bărnuţiu Mezőgazdasági Iskolaközpontba költözött, az oktatási intézmény étkezdéjeként szolgáló épület ugyanis megfelelő körülményeket biztosít a szociális étkezde ideiglenes helyszíni működtetéséhez.

  Ifj. Deák Endre

   

  Cookie