×
2020. 11 25.
Szerda
Katalin
-1 °C
Derült
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.10 RON
100HUF = 1.35 RON
Sport

Szerdán találkozna a VSK vezetősége a prefektúra képviselőivel

2020.10.27 - 14:59
Megosztás:
Szerdán találkozna a VSK vezetősége a prefektúra képviselőivel
Nem akar engedni a sajátjából a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP), amely jelenleg nem engedélyezi a Szatmárnémeti Városi Sportklub labdarúgócsapat kerettagjainak a koronavírus-újratesztelést.

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF), a sportminisztérium és az egészségügyi szaktárca által jóváhagyott protokoll megadja a lehetőséget, hogy professzionális csapatok hét nap karantén után új teszteket készítsenek, és ha ezek negatív eredményeket produkálnak, akkor engedélyt kaphat a legénység tétmeccsek játékára. 
A szatmári DSP viszont két héttel ezelőtt sem engedte a VSK és a Nagyváradi AC mérkőzését, habár Ritli Zoltán edző keretében egyetlen, elszigetelt fertőzött volt. Szerdán kellett volna pótolják a meccset, viszont most tíz pozitív teszt volt a múlt héten, így nem játszhatják le a meccset, a FRF szabályai szerint pedig zöldasztalnál veszítik a bajnokit. 
Az általános járványügyi szabályok szerint 14 nap karantén a fertőzöttekre. E szerint sorolta be a DSP a VSK-t is, így november 5-ig még ki sem járhatnak otthonról a keret tagjai. Ez azt jelenti, hogy a hétvégi bajnokit sem játszhatja le a szatmári csapat (újabb zöldasztalnál elvesztett meccs), sőt, a november 4-re kiírt Nagyváradi Luceafărul elleni találkozót sem lehet pótolni (újabb zöld asztalnál elvesztett meccs). 
„Szerdán tervezek találkozni a prefektussal, vagy az alprefektussal. Szeretném tisztázni a helyzetet, mert nem tudunk közösen dolgozni a DSP-vel. A csapatra vonatkozóan meg van adva a lehetőség, hogy 7 nap után újra tesztelés legyen, amit nem akar elfogadni a DSP. Ha sikerül megbeszélni a helyzetet, akkor hétfőn lenne a teszt, kedden jönnek az eredmények, és ha lehet, akkor legalább a jövő szerdai, Luceafărul elleni meccset le tudnánk játszani” — mondta lapunknak Fogel László, a VSK elnöke.

Pesek Attila

Már 1992 egyetemi hallgató jelentkezett, hogy önkéntesként segítse a koronavírusos betegeket ellátó orvosok munkáját
Kedden írták alá azoknak az önkéntes egyetemi hallgatóknak a szétosztására vonatkozó rendeleteket, akik elsőként jelentkeztek a koronavírusos betegekkel foglalkozó egészségügyi személyzetet segítő munkára - közölte kedd este az országos katasztrófavédelem (DSU).
Kétszer több a gyógyult, mint a friss fertőzött
Ritka alkalom Szatmárban, hogy 24 óra leforgása alatt a gyógyultak száma magasabb legyen, mint a friss fertőzötteké, s a november 24-i koronavírus-fertőzöttségi jelentés ilyen kivételek egyike, ugyanis kétszer többen gyógyultak, mint amennyien megbetegedtek.
7753 új koronavírusos megbetegedést jelentettek
A legutóbbi tájékoztatás óta 7753 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában, azt követően, hogy az elmúlt 24 órában országszerte 30.740 tesztet végeztek el - közölte kedden a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).
Cookie