×
2021. 10 16.
Szombat
Gál
4 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.26 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Szerdától növelik a Pfizer-oltópontok kapacitását

2021.04.27 - 16:01
Megosztás:
Szerdától növelik a Pfizer-oltópontok kapacitását
Napi 84-ről 96 személyre nő szerdától a Pfizer-vakcinával immunizáló oltópontok kapacitása - közölte keddi sajtótájékoztatóján Valeriu Gheorghiţă, a SARS-CoV-2 elleni oltáskampányt koordináló országos bizottság vezetője.

A katonaorvos szerint erre azért van szükség, mert ezen a héten az országba érkezett az eddigi legnagyobb szállítmány a Pfizer oltóanyagaiból, mintegy 725.000 dózis.

A CNCAV vezetője azt is elmondta, várhatóan májusban telefonokkal látják el az oltóközpontokat a kommunikáció megkönnyítése érdekében. Minden oltóközpont telefonszámát feltüntetik az oltási platformon, hogy a feliratkozók közvetlenül tudjanak beszélni az oltóközpontban dolgozó egészségügyi személyzettel.

Szintén a hét folyamán tervezik azt is lehetővé tenni, hogy a második dózissal való immunizáláshoz az elsőtől eltérő oltóközpontot kérhessenek az emberek. Ez főleg olyanok helyzetén könnyítene, akik más településre utaztak ahhoz, ahogy az elsőt dózist megkaphassák.

Arról is beszélt, hogy Kolozsváron megnyílt az első drive-thru oltópont, ahol már első nap 354 személy élt az immunizálás lehetőségével. Déván, ahol az ország első ilyen oltópontja működik, a nyitás óta 1673 ember oltakozott már.
AGERPRES

Számos ország segíti Romániát a kritikus egészségügyi helyzet kezelésében
Számos európai ország és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) is segíti Romániát, ahol a belügyminiszter szerint immár "kritikus helyzet" alakult ki a koronavírusos betegek tömege által megrohamozott egészségügyi ellátórendszerben - derült ki pénteken a katasztrófavédelmi államtitkár sajtótájékoztatóján.
Szatmár megye fertőzöttségi indexe a legalacsonyabb a régióban
Bár piros zónás, de a régióban változatlanul Szatmár megye fertőzöttségi indexe a legalacsonyabb, s a korábbi egyről már háromra nőtt az úgymond fehér települések száma. Az elmúlt 24 óra leforgása alatt 1093-an kapták meg a koronavírus elleni vakcinát.
Cîţu: a PNL támogatja, hogy minden gazdasági tevékenységhez megköveteljék a zöldigazolványt
A Nemzeti Liberális Párt (PNL) támogatni fogja a parlamentben, hogy minden gazdasági tevékenységhez megköveteljék a zöldigazolványt, leszámítva a létszükségleti cikkeket árusító egységeket - ismertette az alakulat vezetőtestületének döntését Florin Cîţu.
Cookie