×
2021. 06 16.
Szerda
Jusztin
21 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.40 RON
Olvasó hangja

Szeretete örökké betölti iskolánkat

2012.05.15 - 14:51
Megosztás:
Szeretete örökké betölti iskolánkat

Immár nyolcadik alkalommal szervezzük meg a börvelyi iskolában a hagyományossá vált környezetvédelmi vetélkedőt. Az idei azonban sajnos más, mint az eddigiek, a Föld Napja helyét Molnár Zoltán Környezetvédelmi Emlékverseny vette át.

Nehezen tudunk bemutatni egy olyan embert, akinek tevékenységei szinte kifogyhatatlanok voltak. Bizonyára mindenkiben megfogalmazódott az a kérdés, hogy ki is lehetett Molnár Zoltán tanár úr valójában. Mi megpróbálunk betekintést nyújtani az Ő életébe és egyben életünk azon időszakába, amit vele töltöttünk.

Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert már az első iskolai éveinkben megismerkedhettünk a nagyszerű tanárral, a remek emberrel. Ma is tisztán emlékszünk arra a napra, mikor először jött be hozzánk órát tartani. Nagy kíváncsisággal vártuk és rájöttünk, hogy milyen jó igazgató és tanár is egyben. Attól kezdve már szinte könyörögtünk a tanító néninek, hogy engedje az igazgató bácsit órát tartani.

Hatodik osztályban nagy meglepetésünkre és örömünkre ő lett a biológia, technológia és rajztanárunk. Órái előtt mindig nagyon izgultunk, de Ő tudta, hogyan oldhatja fel a hangulatot. Szerintünk mai napig is minden tanítványa emlékszik azokra a dolgokra, amiket Ő tanított.

Versenyek alkalmával sokat segített nekünk és mi is hajlandóak voltunk bármire azért, hogy büszke lehessen ránk. A tanár úr számunkra nagy ember volt, egy igazi példakép.

Mindent megtett annak érdekében, hogy iskolánk szebb legyen, egészségesebb környezetet teremtsen számunkra, s a tanulás mellett szórakozhassunk, kirándulhassunk. Szeretete örökké betölti iskolánkat.

Mindenkit megrázott az a szomorú nap, melyen eltávozott közülünk. Ez az egész nagyon hirtelen és váratlanul történt. „Minden talajban megterem valamiféle virág, minden napnak van valami öröme. Neveld rá a szemed, hogy meglássa azt.” Emlékezzen rá mindenki e pár sorral, aki szerette és tisztelte őt, tudva, hogy a mennyből áldva néz le ránk és büszke tetteinkre!

 

Tisztelettel, a börvelyi iskola VII. osztályos tanulói

Cookie