×
2020. 05 25.
Hétfő
Orbán
12 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.39 RON
Nagykároly

Szeretettel fogadták a zarándokvonatokat

2019.06.11 - 07:12
Megosztás :
 • Szeretettel fogadták a zarándokvonatokat

  Vasárnap a Boldogasszony-zarándokvonat, hétfőn pedig a Csíksomlyó Expressz – Székely Gyors különvonat állt meg Nagykárolyban. Ezúttal is sok százan fogadták az utazókat.

  Kis csúszással érkezett meg a Boldogasszony-zarándokvonat vasárnap délután a nagykárolyi vasútállomásra. Sok száz ember, nagykárolyiak és kaplonyiak, illetve egyéb környékbeli településekről érkezők várták a csíksomlyói búcsúról érkező vonatot, amely Budapestre tartott.

  A vonat begördülésekor a több mint 110 éves múlttal rendelkező kaplonyi fúvószenekar zeneszóval kedveskedett. A sokadalom tapssal méltatta a muzsikaszót, köszöntötte a vendégeket. A továbbiakban nemzeti imánkat, a Himnuszt, régi magyar néphimnuszunkat, a Boldogasszony Anyánk kezdetűt, valamint a Székely Himnuszt énekelte közösen a sokadalom. Igen sokan könnyes szemmel…

  Évről évre a zarándokvonaton utazik a kaplonyi Szent Antal-kolostortemplom házfőnöke, Tímár Asztrik OFM. Ez alkalommal is köszönetet mondott a fogadtatásért; mint kifejtette, ismét megtapasztalhatta a Wass Albert-i gondolatot, miszerint bárhol vagy a világon, minden magyar a testvéred.

  Nagykárolyi és környékbeli vállalkozóknak köszönhetően idén is virággal, frissítővel, rágcsálnivalóval kedveskedtek az utazóknak. Egyikük, Mold Máriusz érdeklődésünkre elmondta: „Ezek az emberek azért vettek részt ezen a zarándoklaton, hogy értünk és minden keresztény magyar emberért imádkozzanak. Úgy érzem, a legkevesebb, hogy amikor Nagykárolyba érkeznek, lehetőségeinkhez mérten megvendégeljük őket, hogy érezzék, szeretettel fogadjuk őket. Nagyon hálás vagyok, amiért idén még többen álltak a kezdeményezés mellé, és az első szóra jöttek és segítettek, teljesen önzetlenül. Magánszemélyek és cégek, ismerősök és barátok álltak a kezdeményezés mellé, akiknek ezúton is köszönöm a segítséget.”

  Tegnap délután érkezett meg Nagykárolyba a Csíksomlyó Expressz – Székely Gyors különvonat. A szokásokhoz híven a helyiek illően fogadták a zarándokokat. Mindössze annyit kértek tőlük: vigyék jó hírét szerte a Kárpát-medencébe a nagykárolyiaknak és környékbelieknek.

   

  Megyeri Tamás Róbert

   

  Cookie