×
2021. 04 12.
Hétfő
Gyula
15 °C
Derült
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.13 RON
100HUF = 1.38 RON
Külföld

Szigorításokról döntött a magyar kormány

2021.03.04 - 13:20
Megosztás:
Szigorításokról döntött a magyar kormány
Az üzletek és a szolgáltatások március 8-tól március 22-ig tartó zárását, továbbá az óvodák és az általános iskolák április 7-ig tartó bezárását jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön online sajtótájékoztatón.

A koronavírus-járvány terjedésének csökkentése érdekében meghozott szigorításokról elmondta, az üzletek március 8-tól március 22-ig lesznek zárva, kivéve az élelmiszerboltok, a patikák, a drogériák és a benzinkutak. Március 8-tól március 22-ig minden szolgáltatás szünetel a magánegészségügy kivételével - tette hozzá.

Gulyás Gergely közölte, a konditermeket is be kell zárni két hétre, az igazolt sportolók edzései, meccsei kizárólag zárt kapuk mögött lehetnek. A parkok, arborétumok nyitva lesznek, a szabadtéri sporttevékenység olyan sportok esetében, ahol tartható a másfél méteres távolság, megengedett - részletezte.

A miniszter arra kért minden munkaadót, ahol lehetséges, biztosítsa az otthoni munkavégzést, különös tekintettel a gyermekes családok esetében.

A maszkhasználat szabadtéren mindenhol kötelező - hangsúlyozta. Szigorításról számolt be a személyi határforgalomnál. A tranzit- és teherforgalmat nem korlátozzák.

MTI

Komoly szigorításokat terveznek bevezetni
Azokon a településeken, ahol a fertőzöttségi szint eléri a 4 ezreléket, hétvégén (beleértve a pénteket is) 20 órától kezdődik a kijárási tilalom, s az üzletek jóval hamarabb, már 18 órakor zárnak, ahol pedig a fertőzöttségi szint 7,5 ezrelék, egész héten így működnek.
A kormányfő jelenleg nem számol új korlátozások bevezetésével
Bár egyre nő a koronavírusos megbetegedések és az intenzív terápiás ellátásra szoruló betegek száma, Florin Cîţu kormányfő jelenleg nem veszi számításba további korlátozó intézkedések bevezetését.
Megszorító intézkedések Európa-szerte
Egyre több európai ország vezet be beutazási korlátozásokat a korábbiaknál fertőzőképesebb vírusváltozatok előtörése miatt. Ugyanakkor többen a világjárvány harmadik hullámának megjelenésétől tartanak.
Cookie