×
2020. 08 12.
Szerda
Klára
30 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.11 RON
100HUF = 1.40 RON
Magazin

Szívhez szólt Mága Zoltán

2012.04.23 - 12:42
Megosztás:
 • Szívhez szólt Mága Zoltán

  Szatmárnémetiben kezdte erdélyi turnéját Mága Zoltán hegedűművész. Az előadás idején, a művelődési ház bejárata előtt felállított színpadon egy másik popzene koncert próbája zajlott.

   

  Kellemes két órát tölthetett a szatmári közönség Mága Zoltán hegedűművész társaságában, aki szombaton, a szatmárnémeti Szakszervezetek Művelődési Házában kezdte meg erdélyi turnéját.

  A klasszikus zene kedvelői, az opera tisztelői, az operett-rajongók, de még a pop-rajongók is kedvükre csemegézhettek a színes programból, amely végén vastapssal köszönte meg a hálás közönség a szívhez szóló előadást. Dinicu Pacsirtáját, Monti Csárdását, Erkel Ferenc Bánk bánjából a Hazám, hazám operettet és Sting tangójának a feldolgozását egyenként vastapssal jutalmazták a szatmáriak. Nem maradhattak ki Bach, Mozart, Vivaldi, Sarasate, Strauss, Brahms legnépszerűbb művei sem. Könnyeket csalt a közönség szemében az Elindultam szép hazámból című dal, amelyet Mága Zoltán tavaly a Vatikánban, XVI. Benedek pápának adott elő, majd Sting Roxanne című tangójának feldolgozását – amellyel 2003-ban elnyerte a mexikói Világzenei Fesztivál közönségdíját – lélegzet visszatartva hallgatta a nagyérdemű.

  Ilyés Gyula polgármester egy-egy csokor virággal jutalmazta a művész hegedűs és csellózó kísérőinek előadását, míg Mága Zoltán legújabb CD–jével ajándékozta meg a közönség legfiatalabbját és legidősebbjét.

   

  Zavaró próba

  Nem lehet szó nélkül hagyni, hogy a polgármesteri hivatal egy olyan szabadtéri koncertre adott engedélyt, amelyet rászerveztek Mága Zoltán koncertjére. Kompromisszumos megoldás született a két koncert szervezői között, így a Sistem mindaddig nem kezdte meg műsorát, amíg a hegedűművész a művelődési ház színpadán koncertezett. Addig viszont zajlott a pop-együttes próbája a művelődési ház bejárata előtt felállított színpadon, és a zaj behallatszott a terembe, zavarva a szolnoki születésű virtuóz koncertjét.

  Pesek Attila

   

  Cookie