×
2021. 10 18.
Hétfő
Lukács
14 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Szatmárnémeti

Szolgálati lakásokra lehet pályázni

2021.09.03 - 10:27
Megosztás:
Szolgálati lakásokra lehet pályázni
Két évre szóló lakhatási támogatással segíti az egészségügyi, valamint művészeti területen dolgozó pályakezdő fiatalokat a Studium–Prospero Alapítvány. Szatmárnémetiben 7 lakásra lehet pályázni.

A Studium–Prospero Alapítvány pályázatot hirdet szatmárnémeti családorvosok, más szakorvosok, gyógyszerészek, valamint művészeti területen dolgozó fiatalok számára hét szolgálati lakás elfoglalására októberi beköltözéssel. A lakhatási támogatás két évre szól, egyszeri hosszabbítási lehetőséggel — tájékoztatta szerkesztőségünket az alapítvány.
Hat lakás a szatmárnémeti Studium Orvosi és Művészi Szolgálati Lakások épületében található, amely 2017-ben épült az Eugen Ionesco utcában a Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával. Az ingatlan három kétszobás (69m²) és három egyszobás (39m²), összkomfortos lakással rendelkezik. Valamennyi lakás konyhája bútorzattal és elektronikai cikkekkel felszerelt. Az épület kertje ideális fiatal családosok számára, zöldövezettel, kis játszótérrel, kerti sütővel, filagóriával, parkolóhelyekkel szolgálja a lakók kényelmét. A hetedik meghirdetett lakás a szatmárnémeti Cloşca sugárúton található. A kétszobás tömbházlakás szintén két évre pályázható, egyszeri hosszabbítási lehetőséggel.

Kik pályázhatnak?

A pályázatukat benyújthatják azok a szakvizsga előtt álló rezidens orvosok is, akik a közelgő szakvizsgájukat követően állással rendelkeznek Szatmárnémeti bármelyik állami egészségügyi intézményében, vagy családorvosként fognak dolgozni Szatmárnémetiben vagy valamelyik környező faluban. A pályázati iratcsomót postán vagy futárszolgálattal juttathatják el a Studium–Prospero Alapítvány Központi Hivatalába (540066, Marosvásárhely, Gen. Avramescu utca 11. szám). Érdeklődni az office@studium.ro címen lehet, a pályázat benyújtásának határideje szeptember 17. SZFÚ


Szükséges dokumentumok


A pályázáshoz szükséges dokumentumok: felvételi kérelem (a formanyomtatvány letölthető a https://cutt.ly/GWcAVbU címen vagy igényelhető az office@studium.ro e-mail-címen), munkahelyi igazolás, utolsó 2 havi fizetésről kiállított bizonylat, személyazonossági igazolvány fénymásolata, utolsó tanulmányi oklevél fénymásolata, házassági levél fénymásolata, gyermekek születési anyakönyvi kivonata, Curriculum Vitae, kézzel írt indoklás az alapítvány kuratóriumának címezve, amelyben szerepel, hogy miért van szükség a lakhatási támogatásra. Házastárs vagy élettárs esetén az ő adataira is szükség van.

Több biztosított otthon
Az elmúlt hónapban 3,88%-kal, mintegy 1,83 millióra nőtt a kötelező lakásbiztosítási kötvények (PAID) száma a tavalyi szeptemberhez viszonyítva, amikor az aktív kötvények száma 1,76 millióra rúgott — derül ki a Katasztrófák Elleni Biztosítási Csoport (PAID) által közzétett adatokból.
Faszerkezetes Mercedes a retroparádén
Nyolcvannál is több veteránautó-tulajdonos vett részt a szombati szatmárnémeti retroexpón. Délig voltak kint a főtéren a patinás járgányok, délután klubtalálkozóra vitték azokat Sándorhomokra.
Megnyílt az Őszi szalon!
Október 14 és december 15 között tekinthetőek meg a szatmárnémeti polgármesteri hivatal földszinti kiállítótermében az Őszi szalon kiállítás művei. A belépés ingyenes.
Cookie