×
2020. 07 02.
Csütörtök
Ottó
23 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.31 RON
100HUF = 1.37 RON
Sport

Szombaton kezdőik a VTM-idény

2019.07.11 - 11:34
Megosztas :
 • Szombaton kezdőik a VTM-idény

  Online felületen még lehet nevezni az év első hegyi gyorsasági autós versenyre, amelyet Avasfelsőfalu közelében, a lunaforrási sípályához vezető szerpentines útszakaszon rendeznek meg.

  Csökkentette a beiratkozási díjakat a Szatmárnémeti Auto-Karting Rider’s Sportklub az autós hegyi gyorsasági (VTM) bajnokság idénynyitójára, a Luna Șes Kupára. A lunaforrási megmérettetésre 250 lej a nevezési díj a Román Autóklub (ACR) általános autós tagságival rendelkező pilótáknak, illetve 350 lej azoknak, akik nem rendelkeznek ACR tagsággal, vagy csak ACR-Sport tagsággal rendelkeznek. Seletye Dávid sportigazgató elmondta, a kedvezmény csak péntek 17 óráig érvényes, nem sokkal utána lezárul a nevezés. Mint ismeretes, beiratkozni a csakriders.ro interentes oldalon megtalálható online-felületen lehetséges.

  Arról is írtunk korábban, hogy a versenyzők számára 6.30 órakor nyitják meg a gépparkot, majd kezdődik a műszaki és adminisztratív ellenőrzés. 9.30 órakor lesz az első pályabejárás. Összesen két felvezető kört, egy időmérő kört és két versenykört kell teljesíteniük a pilótáknak a kijelölt aszfaltos, zárt útszakaszon. Nem lesz egyszerű a feladat, ugyanis a 3,1 kilométeres útszakaszon 225 méter a szintkülönbség, a legnehezebb kapaszkodók pedig a pálya utolsó harmadában, a szerpentines, kanyargós szakaszon várnak a pilótákra.

  A futam idején nyilván le lesz zárva a közúti forgalom elől a Lunaforráson épülő sípálya közeli útszakasz, ezért az érdeklődőknek is alkalmazkodniuk kell bizonyos programhoz. A nézők megadott időben, 9.30 óráig mehetnek fel a pályaszéli pázsitokra. Saját autóval is fel lehet hajtani, amit a sípálya közeli fatemplom udvarán vagy az azzal szemben kialakított helyen parkolhatnak le — az út szélén szigorúan tilos parkolni a verseny idején. Onnan leghamarabb 12 órakor lehet majd lejönni, körülbelül 12.30 óráig ugyanis szünetet tartanak a versenyen. Ugyanebben az időben lesz majd ismét feljárás a nézőknek, viszont tudni kell, hogy ezután már csak a futam végén, körülbelül 16–17 órakor lehet majd lejönni.

  A három fordulós VTM-bajnokság következő versenyét augusztus 10-én Szilágy megyében, a harmadikat pedig október 12-én pedig Bihar megyében fogják rendezni.

  Pesek Attila

  Cookie