×
2020. 07 12.
Vasárnap
Izabella, Dalma
18 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.29 RON
100HUF = 1.37 RON
Vidék

Szülők bálja, immár huszadszor

2020.02.18 - 16:55
Megosztas :
 • Szülők bálja, immár huszadszor

  „Ahány szóra váró gyermek, a jövőnek megannyi lámpása a meglódult időben” — ez a Sütő Andrástól kölcsönzött idézet volt a mottója a börvelyi iskola szervezésében megtartott Szülők báljának.

  Hétvégén tartották az immár huszadik alkalommal megrendezett Szülők bálja eseményt Börvelyben. A Börvelyi Általános Iskola vezetősége által életre hívott kezdeményezés a karitatív célok mellett azt is szolgálja, hogy szorosabb kapcsolat alakuljon ki az iskolába járó gyermekek szülei, valamint az intézmény pedagógusai, munkaközössége között.

  „Február 15-én a Börvelyi Általános Iskola munkaközössége és szülőbizottsága szervezésében megrendezésre kerül a huszadik, éves jótékonysági bálunk, amelynek teljes bevételével a megjelentek (szülők, nagykárolyi és környékbeli községekből érkező, szatmárnémeti, illetve magyarországi lakosok) az iskolánkat támogatják. A bál idei kiadásának mottójául Sütő András egyik idézetét választottuk, mely így szól: „Ahány szóra váró gyermek, a jövőnek megannyi lámpása a meglódult időben” — nyilatkozta az eseménnyel kapcsolatban Molnár Éva, az intézmény igazgatónője.

  A szombati bálra több mint száz tombolatárgyat ajánlottak fel támogatóik, s ezért a nagylelkűségért ismételten hálásak.

  „Nehéz szavakba önteni, mennyire hálásak vagyunk és micsoda köszönettel tartozunk iskolánk jelenlegi és volt munkaközössége tagjainak, az osztályok szülőbizottságának, Kiss Zoltán polgármester úrnak, a helyi önkormányzatnak, a helyi RMDSZ-es tanácsosoknak, akik hét éve rendszeres támogatói bálunknak, iskolánknak, a jelenlegi és a volt tanítványok szüleinek, az éves rendszerességgel visszatérő magyarországi és az ország távoli részeiről érkező, gyökereikhez hű maradó, volt börvelyi tanulóknak és a jelenlegi lakosoknak. Nagyon fontos számunkra, hogy immár két évtizede rendre meg tudjuk tartani, és nagy érdeklődésnek örvend a bálunk, amely közösségünk egyik kiemelt kulturális eseményének is számít. Ez a húsz év is bizonyíték arra, hogy ha egy közösségben van megtartó erő, összetartás, akkor képes leküzdeni az akadályokat, és csak előre tekintve, folyamatosan új célokat tud maga elé tűzni, s mindezt nemcsak a gyerekek, hanem egy közösség javára is tudja fordítani” — mondta az igazgatónő.

  A bál idei kiemelt programját ismét a magyarországi Richter cirkusz csapata biztosította, míg a talpalávalót a helyi zenekar szolgáltatta ingyenesen.

  A szombati bálon mintegy kétszázan vettek részt. A szervezők meglepetése egy hatalmas torta volt, amellyel megvendégelték az ünneplőket. A hajnalig tartó bálon csaknem 9000 lej gyűlt össze. Ezt az összeget a szülőbizottság döntése alapján várhatóan az iskola informatikai felszerelésének korszerűsítésére fordítják majd.

  Molnár Éva kiemelte, hogy hatalmas büszkeséggel tekint csapatára, amelynek tagjaival ebben az évben is sokat tettek a bál megszervezéséért.

  „Köszönettel tartozom a lelkes csapatnak, a szakácsnőknek és kisegítőinknek, a jelenlegi és volt kollégáknak, a felszolgáló kollégáknak, a szülőknek, a helyi zenekarnak s mindenkinek, aki tevékenyen részt vett a bál zökkenőmentes szervezésében és lebonyolításában, hisz a mai világban nagy kincs egy ilyen közösség. Számomra nincs nagyobb öröm, mint látni az ott lévők hétköznapi gondjaikat felejtő, igazi mulatását. A bállal idén is a hagyományőrzés, a közösségformálás, az iskola és a szülők közötti kapcsolat fenntartása és ápolása volt a célunk egyre inkább elidegenedő világunkban. Reméljük, ez sikerült, s a résztvevők egy olyan lelki muníciót kaptak, amellyel töltekezve optimistábban tekintenek az előttük álló esztendőre” — nyilatkozta az igazgatónő.

  Cookie