×
2020. 07 14.
Kedd
Őrs, Stella
20 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.28 RON
100HUF = 1.37 RON
Sport

Talán láthatjuk a magyar-szlovák meccset

2019.09.08 - 13:26
Megosztas :
 • Talán láthatjuk a magyar-szlovák meccset

  Az MTVA lezártnak tekinti az M4 Sport adásainak közvetítésére vonatkozó ügyet azzal, hogy egy kártyarendszert vezetett be. A Digi-előfizetőknek viszont vélhetően egyáltalán nem ez a megoldás.

  Határon túl is láthatják az M4 Sport közvetítéseit – jelentette be pénteken Székely Dávid csatornaigazgató, viszont Suta János, az RDS&RCS szatmári kereskedelmi igazgatója elmondta, a szatmári előfizetőknek talán kissé korai még az ünneplés.

  A kábelszolgálató fociszerető előfizetői ugyanis azzal kellett szembesüljenek, hogy szerzői jogokra hivatkozva már a Montenegró – Magyarország felkészülési labdarúgómeccset sem láthatták múlt csütörtökön. Azonban, Székely Dávid az M1 aktuális csatornának pénteken azt mondta, már a csütörtök este lejátszott mérkőzést is láthatták azok az erdélyi és felvidéki magyarok, akiknek van kábeltelevíziós előfizetésük.

  „Hosszú folyamat végére értünk ezzel, hiszen azok után, hogy az MTVA megteremtette a pénzügyi és a jogi hátteret, most már a technikai feltételek is adottak ahhoz, hogy az Európai Labdarúgó-szövetséggel, az UEFA-val kötött szerződés értelmében az Eb-selejtezőket és a felkészülési meccseket is láthassák az M4 Sporton az Erdélyben és a Felvidéken élő magyarok, ha rendelkeznek kábeles előfizetéssel” — idézte az MTI Székely Dávidot, aki hozzátéve: „Egy úgynevezett engedélyező kártyára volt szükség ehhez”, amelyet már kiküldtek a határon túlra a szolgáltatóknak.

  „Azoknál a szolgáltatóknál, amelyek beüzemelték ezt a kártyát, már a csütörtök esti, montenegrói barátságos meccs is látható volt az M4 Sport élő adásában, de ha valaki nem tudta nézni ezt a találkozót, és kábeles előfizetéssel rendelkezik, az mielőbb érdeklődjön a szolgáltatójánál, hogy a hétfő esti fontos Eb-selejtezőt már élőben követhesse a televízió képernyőjén” — mondta Székely Dávid, aki kitért rá, hogy a műholdas előfizetéseknél mindezt technikailag is nehéz lenne megoldani, ráadásul az UEFA-nak arra nincsen engedélye.

  Ezért fordultunk Suta Jánoshoz, aki lapunknak elmagyarázta, hogy ők nem kártyás rendszerrel dolgoznak, ők azokat a digitális jeleket dolgozzák fel, amely „üvegszálon érkezik az MTVA-tól a magyarországi Digi Kft.-n keresztül a MTVA-tól. Tehát a kártyás megoldás nem fog működni, ez inkább a kisebb szolgáltatókra vonatkozik” — mondta.

  Suta elismerte, hogy lényegében hétfő este, a közvetítés idején fog kiderülni Szatmárban, hogy sikerült-e megoldást találni a közvetítésre. „Én nem kaptam semmilyen értesítést. Általában az előfizetők korábban tudják meg az újításokat, mint ahogy a szatmári irodát értesítenék” — tette hozzá az igazgató.

  Mint ismeretes, Magyarország labdarúgó-válogatottja nagyon fontos mérkőzést játszik hétfő este Budapesten az Európa-bajnoki selejtező E-csoportjának 6. fordulójában. A széria első helyezettje Szlovákiát fogadja, és győzelem esetén megerősítheti pozícióját a tabellán, és esélyes lehet arra is, hogy egyenes ágon kvalifikálja magát a jövő nyári kontinentális tornára. Csütörtökön szabadnapos volt, míg csoporttársai pénteken játszottak az 5. meccsnapon. Szlovákia hazai pályán kapott zakót Horvátországtól, így a szlávok maradtak a magyarok első számú üldözői. Wales csak a hajrában szerzett találattal nyertek Azerbajdzsán ellen, így megelőzték a szlovákokat a tabellán. Gyakorlatilag négyes verseny zajlik az első két hely valamelyikért, és jelenleg Magyarország és Horvátország van a „pole”-ban. A sorrend nem változik a hétfői meccsek után sem, amennyiben Marco Rossi szövetségi kapitány behúzza a szlovákok elleni találkozót.

  Európa-bajnoki selejtező, 6. forduló, hétfő

  C-csoport: Észak-Írország – Németország (21.45 óra), Észtország – Hollandia (21.45 óra)

  E csoport: Azerbajdzsán – Horvátország (19 óra), Magyarország – Szlovákia (21.45 óra, M4 Sport).

  A pénteki meccseken

  Wales – Azerbajdzsán 2–1 (Pashajev 26. perc – öngól, Bale 84., illetve Emreli 59.)

  Szlovákia – Horvátország 0–4 (Vlašić 45., Perišić 46., Petković 72., Lovren 89.)

  1

  Magyarország

  4

  3

  0

  1

  6–4

  9

  2

  Horvátország

  4

  3

  0

  1

  9–4

  9

  3

  Wales

  4

  2

  0

  2

  4–4

  6

  4

  Szlovákia

  4

  2

  0

  2

  7–6

  6

  5

  Azerbajdzsán

  4

  0

  0

  4

  4–12

  0

  G-csoport: Szlovénia – Izrael (21.45 óra), Lengyelország – Ausztria (21.45 óra), Lettország – Észak-Macedónia (21.45 óra).

  I-csoport: Skócia – Belgium (21.45 óra), San Marino – Ciprus (21.45 óra), Oroszország – Kazahsztán (21.45 óra).

   

  (MTI)

  Pesek Attila

  Cookie