×
2020. 05 25.
Hétfő
Orbán
15 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

Támogatás fiatal művészeknek, sportolóknak

2020.05.20 - 11:13
Megosztás :
 • Támogatás fiatal művészeknek, sportolóknak
  A MOL Románia és a Közösségért Alapítvány tizenötödik alkalommal hirdeti meg a MOL Tehetségtámogató programot. A pályázatokat online lehet benyújtani.

  A MOL Románia és a Közösségért Alapítvány tizenötödik alkalommal hirdette meg a MOL Tehetségtámogató programot. A pályázati rendszerben szervezett program keretében kiváló eredményeket elért fiatal sportolók és művészek nyerhetnek támogatást tevékenységük folytatásához. Az országos program támogatási alapja 560 000 lej.

  A pályázatokat online lehet benyújtani június 14-ig a Közösségért Alapítvány honlapján, a www.kozossegert.ro oldalon.

  Pályázni egyénileg és csoportosan is lehet, mind a művészeti, mind a sport kategóriában. A pályázatnak tartalmaznia kell az elért eredményeket, a pályázó célkitűzéseit, a jelenlegi helyzethez igazított sajátos megoldásokat, valamint a költségvetési tervezetet.

  „A MOL Tehetségtámogatót, amely az egyik legrégebbi pályázati program a tehetséggondozás területén, nem csupán a fiatal sportolók és művészek kiváló teljesítményének és jövőbeni terveinek a támogatására hoztuk létre, hanem egyben elismerésnek is azért a többéves munkáért, amelynek során tehetségüket csiszolták, és jó példát mutattak más fiataloknak. A MOL Románia továbbra is támogatja az ifjú sportolókat és művészeket, hiszen ez egyike azon társadalmi felelősségvállalási programjainak, amelyek a közösségekben rejlő értékeket szolgálják, lehetőségeket teremtenek vagy akár sorsokat változtatnak meg” — nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

  Az idei kiírás támogatási alapja 560 000 lej, amelyre 8–18 éves sportolók és művészek, illetve 18 év fölötti fiatalok pályázhatnak versenyeken való részvételi és utazási költségek fedezésére, a jelenlegi sajátos helyzetben felmerült megoldások alkalmazására és fejlesztésére vagy eszközbeszerzésre.

  Az eddigi 14 kiírásban 2510 fiatal sportoló és művész nyert támogatást, több mint 4 340 000 lej értékben, 2018 sikeres pályázattal.

  „A MOL Tehetségtámogató program szervezői az egy hónapos pályázati időszakban folyamatosan tájékoztatják az érdeklődőket. Azt javasoljuk fiatal sportolóknak és művészeknek, hogy idejében kezdjék el a viszonylag egyszerű pályázat összeállítását. Amennyiben a www.kozossegert.ro honlapon megtalálható kiíráson és online pályázati űrlapba foglaltakon túl további tájékoztatásra van szükségük, forduljanak hozzánk bizalommal!” — nyilatkozta András Imre, a Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

  A program korábbi kedvezményezettjei között van Amalia Tătăran szatmárnémeti párbajtőrvívó, az Osonó Színházműhely, Cornelius Zirbo csellóművész, Mălina Ciobanu hegedűművész, Andrei Gafiţa atléta, Imre Emil rövidpályás gyorskorcsolyázó, Alexandru Cadmiel Boţac zongoraművész, Csibi Melinda képzőművész, Robert Glinţă úszó és Adina Diaconu asztaliteniszező.

  A programról

  A MOL Tehetségtámogató program keretében egy pályázó legtöbb 10 000 lej támogatást nyerhet a művészeti vagy sporttevékenységével kapcsolatos utazási költségek fedezésére, illetve eszközbeszerzésre.

  A szakzsűrik több szempont alapján bírálnak, így figyelembe veszik a pályázati költségvetés és a felvázolt célok közötti arányosságot is.

  A 15. kiírás támogatási kerete 220 000 lej a sport kategóriában, 200 000 lej a művészetiben, 140 000 lej pedig azok rendelkezésére áll, akik az elmúlt években sikeresen pályáztak, de időközben betöltötték 18. életévüket.

  A pályázatok benyújtásának határideje: 2020. június 14. Részletes tájékoztató a www.kozossegert.ro és a www.molromania.ro honlapon található.

  A pályázatokat két szakzsűri bírálja el. A sportzsűrit Violeta Beclea-Székely Európa-bajnok atléta, a művészeti zsűrit pedig Márkos Albert hegedűművész, a kolozsvári Transilvania Filharmónia koncertmestere vezeti.

   

  Cookie