×
2020. 05 26.
Kedd
Fülöp, Evelin
8 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.38 RON
Vidék

Tanévnyitó Lázáriban

2019.09.10 - 12:41
Megosztás :
  • Tanévnyitó Lázáriban

    Ötszáz gyerek kezdte el az idei óvodai vagy iskolai tanévet Lázáriban, az évnyitón Lengyel István polgármester figyelmeztetett: húsz évvel ezelőtt majdnem ezer gyerek lépett be évkezdéskor a község hat településének iskolakapuin, mára felére csökkent a gyerekek száma a községben.

    A körülmények ma már viszont adottak ahhoz, hogy a legkisebbek is minőségi oktatásban részesüljenek, hiszen a tegnapi napon használatba lett adva a főúton épült új óvoda, a községvezetés és a lázári tanügyi vezetőség közösen vágta át a pántlikát. Van hosszított programja is a lázári óvodának, illetve a továbbiakban is fogadják a beiratkozókat. A megnyitón a polgármester azt kívánta, hogy legyen mindig tele gyerekkel ez az intézménye a községnek.

    Jól felkészült pedagógusok várják a diákokat minden iskolában és az oktatás minden szintjén, mutatott rá a Petőfi Sándor Általános Iskola évnyitóján az elöljáró, megosztva a diáksággal és a pedagógusokkal azt a véleményét, mely szerint az iskola a tanulásról szól, de élményt is kell nyújtson.

    Cookie