×
2021. 10 18.
Hétfő
Lukács
14 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Szatmárnémeti

Tanévre készek az iskolák

2021.09.09 - 11:53
Megosztás:
Tanévre készek az iskolák
Fotó: Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal
Röviden, de velősen összefoglalta tegnap a szatmárnémeti polgármester, mi mindent csináltak a nyár folyamán iskolafelújítások terén.

A tanévkezdéshez kapcsolódó számokról szóló beszámolója előtt Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere a minden lében kanál politikai ellenfelekre és a városi ellenzék tagjaira célozva nem mulasztotta el megjegyezni: személyes és politikai érdekből boldog-boldogtalan járta az iskolákat az utóbbi időben, de nem szabad elfelejteni, hogy a városvezetés volt az egyedüli, amelyik törődött is ezekkel.

Az utóbbi évben a hivatal 37,4 millió lejt különített el az oktatási intézmények működtetésére (működési költségek, beruházások, felújítások, tanulmányi és szociális ösztöndíjak, szociális jegyek, felszerelések). A szatmárnémeti oktatási intézményekben összesen 21 ezer fiatal kezdi meg az új tanévet.

A köztéri munkálatot végző cégek mindegyike zárni fogja az építőtelepet hétfőre, hogy ne legyenek emiatt is fennakadások, ki vannak szervezve az iskolák környékére, a fontosabb útvonalakra a tanévkezdés napjára a városi rendőrök, a biztonságos közlekedéshez szükséges jelzéseknek is mindenhol fel kell lenniük festve hétfőre, összegzett a polgármester.

„Több iskolát és óvodát is meglátogattunk a nyár folyamán Szejke Ottilia szatmári főtanfelügyelő-helyettessel, valamint Ressler Ştefan városi tanácsossal. Az intézmények vezetőinek minden segítséget megadunk ahhoz, hogy a tanévnyitók után a lehető legjobb oktatási és egészségügyi körülmények között tanulhassanak a diákjaink” — tette még hozzá Kereskényi Gábor polgármester.

Princz Csaba

Faszerkezetes Mercedes a retroparádén
Nyolcvannál is több veteránautó-tulajdonos vett részt a szombati szatmárnémeti retroexpón. Délig voltak kint a főtéren a patinás járgányok, délután klubtalálkozóra vitték azokat Sándorhomokra.
Megnyílt az Őszi szalon!
Október 14 és december 15 között tekinthetőek meg a szatmárnémeti polgármesteri hivatal földszinti kiállítótermében az Őszi szalon kiállítás művei. A belépés ingyenes.
Betekintést nyerhetünk a  restaurátorok munkájába
A Szatmár Megyei Múzeum képzőművészeti részlegén nyílt meg tegnap a múzeum Regionális Restaurálási Laboratóriumának kiállítása.
Cookie