×
2020. 09 27.
Vasárnap
Adalbert
10 °C
Borult idő
1EUR = 4.88 RON
1USD = 4.19 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Tanévzáró a Refiben és a Kölcseyben

2013.06.22 - 16:53
Megosztás:
Tanévzáró a Refiben és a Kölcseyben

Pénteken tartották a tanévzáró ünnepségeket a Szatmárnémeti Református Gimnáziumban és a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban. Mindkét helyen értékelték az elmúlt év eredményeit, majd a tanulók ünnepi műsora után diplomakiosztással zárultak a rendezvények.

 

A Szatmárnémeti Református Gimnáziumban hagyományos módon a Láncos-templomban tartottak évzáró ünnepséget. Ilonczai Zsombor iskolalelkész mondott imát, megköszönte Istennek azt a segítséget, amit egész éven át nyújtott a diákok, a tanárok és a szülők számára. Az iskola minden tanulója egyforma talentumot kapott az év elején, de nem mindenki egyformán sáfárkodott azzal. Azok, akik szorgalmasak voltak, jó eredményeket értek el, másoknak viszont maradt bepótolni való. A Református Gimnázium az az iskola, ahol az elméleti oktatás mellett a tanulók vallásos nevelésben is részesülnek, és ha azt komolyan veszik, megerősödik a hitük, lélekben gazdagabbak lesznek, másként tervezik életüket, és ha eljön az ideje, olyan családi életet élnek, amelyben a szeretet a legfőbb erő.

Vass Mária aligazgatónő arról beszélt, hogy vannak napok, amelyek felvidítják az embereket, ilyen az évzáró napja is, amikor elkezdődik a vakáció. A szünidő nem minden tanuló számára egyforma: vannak, akik pihenni fognak, vannak, akik bepótolják a mulasztásokat ahhoz, hogy fel tudjanak zárkózni társaikhoz. Az iskolában nagyon sok tanuló ért el jó eredményeket nemcsak a tanulásban, hanem iskolán kívüli tevékenységekben, versenyeken is. Az iskola tanárai igyekeztek minden gyerekben felfedezni a bennük rejlő értékeket. Legtöbb esetben ebben partnerek voltak a szülők is, így a közös munka meghozta az eredményét.

 

Kiváló eredmények

 

A szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban az iskola udvarán szervezték meg az évzáró ünnepséget. Amennyire lehetett, a résztvevők próbáltak meghúzódni az árnyékban, így is sokan szenvedtek a hőségtől. Pataki Enikő iskolaigazgató felsorolta azokat az eredményeket, amelyeket a tanulók hazai és nemzetközi versenyeken értek el. Nagyon sok diák a napi tanulás mellett időt szakított arra is, hogy kedvenc tantárgyát jobban megismerje, abban jobban elmélyüljön, és versenyszinten fejlessze magát. Sokan vannak azok is, akik a sportban és egyéb szabadidő-foglalkozásokban tűnnek ki. Sajnos, olyanok is vannak, akik számára a vakáció nem lesz felhőtlen szórakozás, mert pótvizsgára kell készülniük. Az igazgatónő megköszönte Olosz Ferenc nyugalmazott matematikatanárnak, hogy vállalt helyesítést, és szomorúan búcsúzott Boga Katalin fizikatanárnőtől, aki ősztől nyugdíjba vonul.

Mindkét iskolában a tanulók műsora után diplomaosztással ért véget az évzáró ünnepség.

 

 

Cookie