×
2020. 07 13.
Hétfő
Jenő
11 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.29 RON
100HUF = 1.37 RON
Szatmárnémeti

Tanévzáró és oklevélátadás

2019.06.14 - 08:32
Megosztas :
 • Tanévzáró és oklevélátadás

  A Kálvária-templomban, szentmisével és az oklevelek átadásával zárta az idei tanévet a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum közössége.

  A Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum a Kálvária-templomban rendezte meg tanévzáró ünnepségét, amelyet hálaadó szentmise előzött meg. A szentmisét Pakot Géza jezsuita szerzetes, az iskola spirituálisa celebrálta. „Olyan év volt ez, mintha egy tükörteremben éltünk volna: ránéztünk a másikra, és mintha magunkat láttuk volna tükröződni benne. Fölfedezhettük egymásban, hogy mi az, ami tetszik, ami jó, és amit követni kell, és mi az, amit nem érdemes. Igyekeztetek visszatükrözni Isten jóságát, ez a jó pedig növekedjen tovább bennetek!” — szólt az ifjúsághoz az atya.

  A hálaadó szentmise után sor került az oklevelek átadására. Az esemény keretében azokat a diákokat jutalmazták, akik a tanév során versenyeken, vetélkedőkön kiemelkedő eredményeket értek el. Ebben a tanévben összesen 156 oklevelet adtak át a különféle megyei, országos és nemzetközi tantárgyversenyek, kulturális, zenei, illetve sportversenyek győzteseinek. Az esemény keretén belül Ádámkó István Csaba igazgató jutalmazta az iskolai élet különféle területein aktív, tevékeny diákokat: a diáktanács vezetőit, a szeretetszolgálatot végző diákokat, a Harmónia kórus tagjait, azokat, akik a családi életre való nevelés programjait szervezik, a tehetséggondozó programban részt vevő diákokat, az iskolarádiót egész évben működtető és technikusi feladatokat ellátó tanulókat, azokat a szülőket, akik segítséget nyújtottak a különféle iskolai programok szervezésében.

  A legkimagaslóbb eredmények elismerésére 2015-ben alapított MAGIS-díjat idén Volosin Csenge X. B és Kováts Álmos X. B osztályos diákok, valamint Bara Gabriella angol szakos tanár vehette át.

   

  Cookie