×
2021. 10 18.
Hétfő
Lukács
14 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Szatmárnémeti

Tanszert gyűjt a rászorulóknak a Maurer Alapítvány

2021.09.08 - 11:21
Megosztás:
Tanszert gyűjt a rászorulóknak a Maurer Alapítvány
Minden gyerek megérdemli, hogy megfelelő felszereléssel kezdje a tanévet, vallja a Maurer Alapítvány, és felhívásában azt kéri, hogy akik tehetik, támogassák a hátrányos helyzetű gyermekeket.

A szatmárnémeti Maurer Alapítvány az idei évben is igyekszik segítséget nyújtani a hátrányos helyzetű családokból származó gyermekeknek, ebből a célból tanszergyűjtési akciót hirdetett.
„Ezt a tanévet is sok olyan gyermek kezdi el, aki üres iskolatáskával kell hogy átlépje az iskola kapuját, ha egyáltalán sikerült iskolatáskát kapniuk. Sajnos tudjuk, hogy a tanszerek és iskolai felszerelések költségesek, és a gyermekeknek emellett ruhákra és lábbelikre is szükségük van. Sok család az élelem előteremtésén túl nem tud pénzt fordítani arra, hogy akár csak a legszükségesebbeket is beszerezze” — fogalmazott Juhász Zita, a Maurer Alapítvány referense és gazdasági vezetője. Mindezekre alapozva az alapítvány arra kér mindenkit, hogy akinek módjában áll, készítsen tanszerszercsomagot, ezzel is támogatva a rászorulókat az iskolakezdés előtt. Zita elmondta, hogy a csomag tartalmazhat olyan tanszereket is, amelyeket már nem használnak, viszont jó állapotban vannak, gondolnak itt tolltartókra, iskolatáskákra, füzetborítókra stb. Mindezek mellett szívesen fogadnak füzeteket (vonalas és kockás), rajztömböket, írószereket, tornazsákot, uzsonnás dobozt, vizes kulacsot, gyurmát, temperát, vízfestéket, ecseteket, emellett hegyezőket és vonalzókat is lehet adományozni. Ez az aprónak tűnő gesztus sok Szatmár megyei tanulónak könnyítené meg az iskolakezdést. Minden gyermek, a hátrányos helyzetű családokból származó tanulók is megérdemlik, hogy a megfelelő felszereléssel kezdjék az új tanévet.
A tanszereket vagy az elkészített ajándékcsomagokat leadhatják hétköznaponként az alapítvány székhelyén, Szatmárnémetiben, a George Coşbuc utca 4/A szám alatt. Az alapítvány hálával fogad minden támogatást.

Kallós András

 

Faszerkezetes Mercedes a retroparádén
Nyolcvannál is több veteránautó-tulajdonos vett részt a szombati szatmárnémeti retroexpón. Délig voltak kint a főtéren a patinás járgányok, délután klubtalálkozóra vitték azokat Sándorhomokra.
Megnyílt az Őszi szalon!
Október 14 és december 15 között tekinthetőek meg a szatmárnémeti polgármesteri hivatal földszinti kiállítótermében az Őszi szalon kiállítás művei. A belépés ingyenes.
Betekintést nyerhetünk a  restaurátorok munkájába
A Szatmár Megyei Múzeum képzőművészeti részlegén nyílt meg tegnap a múzeum Regionális Restaurálási Laboratóriumának kiállítása.
Cookie