×
2020. 05 27.
Szerda
Hella
17 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.42 RON
100HUF = 1.39 RON
Belföld

Tanulj hatékonyan otthonról!

2020.04.01 - 16:30
Megosztás :
 • Tanulj hatékonyan otthonról!

  Azok számára adott ötleteket az otthontanulás gördülékenyebbé tételére a Babeș–Bolyai Tudományegyetem, akik vizsgákra készülnek, de mégsem sikerül hatékonyan beosztaniuk az idejüket. Ismertetjük az egyetem ajánlását.

   

  Az otthontanulás kényelmesnek tűnik, de sok szempontból kihívás, nehézségekkel kár. Ebben próbál segíteni a Babeș–Bolyai Tudományegyetem, hogy a diákok és egyetemi hallhatók hatékonyabban tudjanak tanulni.

  A felsőoktatási intézmény szerint az első lépés, hogy a tanuló időben keljen fel, reggelizzen és öltözzön fel. „Ha egész nap pizsamában lebzselsz, nem lesz túl hatékony a munkád. Délelőtt a legfrissebb az agyad, ne hagyd elúszni ezeket az órákat!” — írják.

  2. lépés: fontos, hogy legyen egy napirend és órarend. Ezért le kell írni az online órák időpontját a platformmal együtt, amelyen tartják. Tudni kell, hogy mettől meddig tart a „munkanap”.

  3. lépés: azt tanácsolják, minden nap mozogjunk valamit — edzés, tánc, jóga, kertészkedés —, lehetőleg szabad levegőn, például a kertben, udvaron, erkélyen, de egy kinyitott ablak is megteszi.

  4. lépés: érdemes munkabeosztást készíteni: határidők, beadandók, olvasnivalók. Elsőre úgy tűnhet, eláraszt a sok feladat, de ha előre beosztjuk, kezelhető lesz a napi mennyiség.

  5. lépés: Azt is korlátozni kell, mennyi hírt olvasunk egy nap, az pedig származzon megbízható forrásokból.

  6. lépés: legyen fizikailag is elkülönülő helye a tanulásnak. Az ágyban vagy kanapén heverészve nem leszünk elég hatékonyak.

  7. lépés: töltsünk időt a családdal, segítsünk a házimunkában.

  8. lépés: tartsuk a kapcsolatot a barátokkal, osztálytársakkal, csoporttársakkal, de erre is tudatosan különítsünk el időt. Ne WhatsAppon teljen a nap!

  9. Ne szabad megfeledkezni a hobbikról sem: olvasás, írás, zenehallgatás, alkotás.

  10. Gyakoroljuk a mindfullnesst: éljünk a jelenben, élvezzük a pillanatot és mindig csak azzal foglalkozzunk, amit éppen csinálunk!

   

  Cookie