×
2020. 07 08.
Szerda
Ellák
22 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.29 RON
100HUF = 1.36 RON
Sport

Tătăran: bosszantó, de érthető a halasztás

2020.03.25 - 12:45
Megosztas :
 • Tătăran: bosszantó, de érthető a halasztás

  A szatmári sportolók közül kettőnek lett volna esélye arra, hogy részt vegyen idén a tokiói nyári olimpián.

  Amalia Tătăran, a Dinamo Bukarest szatmárudvari párbajtőrvívója a román válogatottal vett részt kvalifikációs tornákon. Igaz, még sok pontra lett volna szüksége a csapatnak a kvótaszerzéshez, de a világelső Ana Maria Popescuval a keretben némi remény mégis maradt. „Sajnos tavaly elég sok változás történt a válogatott körül és a keretben is. Ez kissé kihatott az eredményeinkre is. Most, hogy halasztva lett az olimpia, nem tudom, miként lesz a kvalifikáció, erről még nincs döntés. Mindezek ellenére nem mondhatom, hogy örülök a halasztásnak, de most az egészségi állapot megőrzése, és a vírus legyőzése a legfontosabb” — mondta lapunknak Csiszár Ferenc érdemes edző felfedezettje.

  Amalia arról is beszélt lapunknak, hogy neki nagyon nehéz betartani az otthonmaradásra vonatkozó előírásokat, de megteszi. „Nehéz, hiszen nekem egy nagyon mozgalmas életem van: folyamatosan vannak edzések, edzőtáborok, versenyek. Most viszont be kellett zárkózzak. Betartom az előírásokat, itthon edzek, vannak eszközeim, amik segítenek az erőnléti állapotomat is meg tudom tartani. Ha én otthon tudok maradni, akkor tegye meg mindenki” — buzdított Amalia Tătăran.

  A másik szatmári sportoló, aki idén olimpián vehetett volna részt, a MOL Fehérvárnál játszó labdarúgó Rus Adrián. A vele készült beszélgetést egy következő cikkben olvashatják.

  Pesek Attila

  Cookie