×
2020. 05 27.
Szerda
Hella
13 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.42 RON
100HUF = 1.39 RON
Szatmárnémeti

Taxisok és romák ugrottak össze

2019.10.20 - 17:43
Megosztás :
 • Taxisok és romák ugrottak össze

  Rendőrök és csendőrök választották szét az egymásra acsarkodó két tábort szombatról vasárnapra virradó éjszaka a Toamnei utcában.

  A bérkocsisok és a szatmári roma közösség viszonyának egén jó ideje gyülekeznek már a felhők, legutóbb szeptemberben fajult szinte lincselésig a dolog, amikor az egyik taxistársaság sofőrje az Ostrovului utcában elsodort egy négyéves, az úttesten hirtelen átszaladni akaró kisgyermeket. A környékbeliek agresszivitásától megijedt taxis kollégái segítségét kérte, perceken belül meg is jelent hat-hét autó, s hogy nem történt súlyosabb incidens és tömegverekedés, az csak a szintén gyorsan kiérkező rendőröknek volt köszönhető.

  Valószínűleg ez a pár héttel ezelőtti egymásnak feszülés is eszébe juthatott több taxisnak szombatról vasárnapra virradó éjszaka, amikor újabb kolléga segítségkérése hangzott a rádióvevőkből — utasai ugyanis a Toamnei utcai szociális lakásokig kérték a fuvart, ám megérkezve nem akarták kifizetni a viteldíjat (azt a rendőrségi nyomozás tisztázza majd, hogy sokallták-e az összeget, vagy már a fizetés elbliccelésének gondolatával ültek be a kocsiba, netán egyéb ok miatt nem akartak fizetni). A felek közötti szóváltás villámgyorsan fenyegetőzésbe csapott át, s a taxis ekkor riasztotta kollégáit, akik közül több mint húszan, botokkal és egyéb ütésre alkalmas eszközökkel felszerelkezve siettek a helyszínre — de siettek az utasok által segítségül hívott, környéken lakó romák is. A 112-es egységes segélyhívón riasztott rendőrök és csendőrök megérkeztéig az ököljog volt érvényben (többen megsérültek, őket az ugyancsak riasztott mentősök látták el), akik a teljes káosz és komoly tömegverekedés elkerülése érdekében felkérték a bérkocsisokat, hogy hagyják el az utcát és a környéket is.

   

   

   

  Cookie