×
2021. 05 13.
Csütörtök
Szervác, Imola
12 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.93 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

Télen is dolgoznak az óvodaépületeken

2021.02.01 - 18:44
Megosztás:
Télen is dolgoznak az óvodaépületeken
Kihasználta a szatmárnémeti polgármesteri hivatal, hogy a járványhelyzet miatt nincs óvodai foglalkozás, és kibővítette az egyébként nyáron szokásos tanintézmény-felújítási kampányát.

Jelenleg két óvoda- és egy bölcsődeépületet újítanak fel, és hamarosan kezdik a Constantin Brâncuşi Líceum felújítását.
Hétfőn a 29-es számú óvoda és a Punguţa cu doi bani bölcsőde munkálatait ellenőrizte Kereskényi Gábor, a megyeszékhely polgármestere. „Az európai uniós forrásokból finanszírozott beruházás kivitelezése jól halad, összértéke 2,98 millió lej, és azonkívül, hogy jobb körülményeket biztosít a neveléshez, a történelmi városközpont arculatán is javít. Az oktatásba befektetni mindig kifizetődő, ugyanakkor ezek a beruházások több száz embernek biztosítanak jövedelmet és megélhetést is. Úgy vélem, az idei évben minden szatmárnémeti fejlesztésére szánt 100 euróból 70 euró európai uniós forrásokból származik majd” — szögezte le Kereskényi Gábor a szerkesztőségünkhöz eljuttatott városházi közleményben.
A két, tegnap ellenőrzés alá vett épület felújításán kívül, amelyekben 51, illetve 40 gyermek nevelése zajlik, a két intézmény berendezését is biztosítja a pályázati alap, akárcsak a szintén korszerűsítés alatt álló 7-es számú óvodában és a hamarosan felújítandó Costantin Brâncuşi Líceum (Faipari) esetében, áll a közleményben.

 

Visszafogott ünnepség Szatmárnémetiben
Többféle megnevezése is van május 9-nek, s ha kronológiai sorrendben nézzük, akkor elsőként a győzelem, valamint a béke napját említhetjük, hiszen 1945. május 9-én, éjfél után néhány perccel írták alá a hitleri Németország hadserege, a Wehrmacht feltétel nélküli megadásáról szóló nyilatkozatot, s ezzel az európai hadszíntéren véget ért a második világháború.
Jelenség lett Szatmárnémetiben a csótányinvázió
A tavasz nemcsak az ember számára kellemes élményeket tartogat, hanem kellemetleneket is, a kártevők és élősködők is előjönnek ilyenkor, Szatmárnémetiben sajnos egyre több lakást árasztanak el a csótányok.
Elstartolt az oltási maraton
A szakadó eső ellenére tegnap kora délután közel százan várták az oltási maraton startját — nincs szükség előjegyzésre, csak a személyi igazolványra, ma és holnap 10–20 óra között bárki mehet.
Cookie