×
2020. 08 03.
Hétfő
Hermina
25 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.08 RON
100HUF = 1.40 RON
Sport

Teleormani csapat kapta a VSK helyét

2019.08.12 - 15:38
Megosztás:
 • Teleormani csapat kapta a VSK helyét

  A FRF továbbra is mellőzi azt a csapatot, amely a pályán harcolt Liga 3-as helyért, és várólistás, a harmadosztályból folyamatosan kieső csapatokat hív vissza és adja vissza nekik a tagságit.

  Igaznak bizonyultak a hírek: a Marosvásárhelyi VSK mégsem vállalja a labdarúgó Liga 3-ba való szerelést, és ezt közölte is a román szövetséggel (FRF) még a hétfő délutáni sorsolás előtt. A FRF viszont nem a Szatmárnémeti VSK-nak adta az így megüresedett helyet, hanem a Teleorman megyei CS Sporting Roșiori 2008.

  Az eset azért is felháborító, ugyanis a szatmáriak a pályán vívták ki a harmadosztályos szereplést, míg a Roșiori az elmúlt két idényben kiesett a Liga 3-ból. Ráadásul még tagsági engedélye sem volt a csapatnak, de „varázsütésre” ezt is intézték, és visszakapta a helyet a 3. csoportba. A marosvásárhelyiek hiányát pedig átcsoportosítással oldotta meg tegnapi ülésén a FRF vezetősége, és Kudzsiri Metalurgistul került az 5. szériába. Itt lett volna a Szatmárnémeti VSK helye, amelynek ügye még mindig „a levegőben lóg”.

  Mint ismeretes, a Szatmárnémeti VSK késve fizette be a 20 ezer lej szereplési garanciát. A FRF etikai bizottsága ezért nem fogadta el a tagsági kérelmet. A szatmáriak megóvták a döntést, és várható lett volna, hogy a fellebbviteli bizottság még hétfő délben, a Liga 3-as sorsolás előtt összeül. Azt nem lehet tudni, hogy ez megtörtént-e vagy sem, de erre még a VSK vezetősége sem tudott választ adni, mint mondták, nem kaptak semmilyen értesítést a FRF-ről arra vonatkozóan sem, hogy befogadták-e az óvást, vagy sem.

  Pesek Attila

  Cookie