×
2020. 07 05.
Vasárnap
Emese, Sarolta
19 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.31 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Telt ház a Fekete-tengeren

2019.08.19 - 10:03
Megosztas :
 • Telt ház a Fekete-tengeren

  Ez volt az eddigi legzsúfoltabb hétvége a román tengerparton: a hivatalos szálláshelyek 98 százaléka foglalt volt a minivakáció idején.

  A Nagyboldogasszony napjával kezdődött hosszú hétvége volt az idei év eddigi legzsúfoltabbja a Fekete-tengeren, a szálláshelyek 98 százaléka foglalt volt. „Azért nem százszázalékos, mert a szállásadók mindig megtartanak egy-két szobát „tartalékba”, váratlan helyzetekre. Megtörténhet, hogy csőtörés miatt beázik egy szoba, vagy elromlik a légkondicionáló berendezés, ilyenkor nem árt, ha van egy szabad, tartalék szoba” — mondta Dragoş Răducan, a Romániai Turisztikai Patronátusok Szövetségének (FPTR) elnöke.

  A szövetség vezetője elmondta, hogy mintegy 120 ezer hivatalos szálláshely van a román tengerparton, szállodákban, de a becsléseik szerint még olyan 60–80 ezer helyet kínálnak ezek mellett feketén. „Sajnos a lakosság egy részének többet számít az olcsóbb szolgáltatás, mint a biztonság” — magyarázta Răducan, hozzátéve, hogy Costineşti-en például pont ezért sosem lehet tudni, hogy pontosan hányan üdülnek, hatalmas a káosz a rengeteg nem hivatalosan kiadott szoba miatt.

  Ami a vakációs üdülési csekkeket illeti, az FPTR elnöke szerint a tengerparton üdülők közel 40%-a ezekkel fizetett hétvégén. „Érdekesség, hogy míg tavaly nagyon sok hotel nem volt felkészülve arra, hogy olyan turistákat fogadjon, akik üdülési utalvánnyal fizetnek, addig erre az évre már szinte mindenütt elfogadják — a szállásadók ugyanis látták, mekkora sikerük van ezeknek” — tette hozzá Răducan.

   

  Cookie