×
2020. 08 05.
Szerda
Krisztina
30 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.10 RON
100HUF = 1.40 RON
Vidék

Templomnapot tartottak Érhatvanban

2016.09.27 - 11:32
Megosztás:
 • Templomnapot tartottak Érhatvanban

  Vasárnap megtelt hívekkel az érhatvani református templom, a hagyományos templomnapon az egyetlen gyülekezeti tag mellett sok környékbeli lakos vett részt, magyarok és románok egyaránt.

   

  Az egy lelket számláló érhatvani szorványban az idén is megtartották a templomnapot. Szeptember 25-én, délután 4 órakor a harangszó istentiszteletre gyűjtötte össze a helybéli és távolról érkezett reformátusokat és más felekezetűeket, magyarok és románok imádkoztak együtt a megmaradásért.

  Az istentiszteleten nagytiszteletű Tolnay István, a Nagykárolyi Református Egyházmegye frissen megválasztott esperese prédikált a 84. Zsoltár alapján. Lombsátor ünnepéhez közeledve sokan indultak el annak idején Jeruzsálembe, hogy ott imádkozzanak. Hálájukat vitték, közeledni akartak Istenhez. „Minden évben el kell ide jönni. Zarándokokként hoznunk kell a magunk hálaadását, mert Isten vigyáz ránk. A legtöbbünknek otthon megadatik az, hogy nagyobb közösségekben dicsérjük az Urat” — emlékeztetett az esperes. Paniti Zoltán házigazda lelkész köszöntötte a vendégeket és helybelieket.

  „Jézus arra tanít minket, hogy otthagyva a 99 bárányt, elmenjünk és megkeressük az egy elveszettet is. Ezt tesszük mi is, amikor minden más teendőnket félretéve eljövünk ide, hogy együtt legyünk a település immár egyetlen reformátusával” — mondta a lelkész. Igei köszöntőt mondott Gál Sándor gencsi lelkipásztor. A hívek szívéhez szóltak a nagykárolyi Pro Ecclesia kórus énekei, valamint Paniti Eszter szavalata, aki Csiha Kálmán Szeressétek a templomot című versét adta elő. Gáll Dezső, az egyetlen gyülekezeti tag és a vendéglelkészek emléklapot kaptak ajándékba. Azoknak pedig, akik az ünnepség előkészítésébe és megszervezésébe besegítettek, egy-egy csokor virágot nyújtottak át a templomban.

  Az érhatvani református templomot Lukács Sándor tasnádszántói vállalkozó közreműködésével az elmúlt évben újították fel. Az ő nagylelkű hozzáállását dicséri az is, hogy évről évre megszervezik az érhatvani templomnapot, mely az idén is szeretetvendégséggel zárult.

  Cookie