×
2020. 08 10.
Hétfő
Lörinc
21 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.09 RON
100HUF = 1.40 RON
Szatmárnémeti

Tengeri ételek fesztiválja zajlik a Szatmárnémetiben

2018.10.12 - 18:00
Megosztás:
 • Tengeri ételek fesztiválja zajlik a Szatmárnémetiben

  Ötnaposra tervezték a bukaresti Taverna Racilor Herăstrău étterem szatmári látogatását, szerda óta a városközpontban lehet kóstolni a rák- és tenger gyümölcsei fesztivál legínyencebb csemegéit.

  A fővárosi étterem kínálata felsorakoztat rákokból, kagylókból, tintahalakból, garnélákból, polipokból és tengeri csigákból készült ínyencségeket, illetve különböző halételeket is találnak a tengeri ételek kedvelői.

  A finomságok fagyasztott árúból frissen sülve készülnek, a terjengő illatról pedig döntsön mindenki maga, kedveli-e vagy inkább tartózkodik, és nem közelíti meg az vashordókban lobogó tűz fölött, a hatalmas tepsiken készülő ételeket.

  A készítéssel foglalkozó szakácsok és eladók különböző módon készítve és tálalva kínálják a tengeri herkentyűket, így adott esetben egy bizonyos féle ételt többféle módon elkészítve lehet megvásárolni.

  A kezdeményezés vándorkaravánként működik, nemrég Nagybányán járt a fesztivál, viszont az árusok elmondása szerint a szatmáriak sokkal inkább rajonganak a tengeri csemegékért, mint a Máramaros megyei szomszédaink.

  A városközpontban szerda óta nagy az érdeklődés, sokan igyekeznek kihasználni az alkalmat és megkóstolni olyan gasztronómiai újdonságokat, amelyekkel korábban sokan még nem is találkoztak. Erre október 14-éig, vasárnapig van még lehetőség.

  A szervezők több száz kilogrammnyi tengeri herkentyűvel készültek, és elmondásuk szerint szeretnének egy kis gasztronómiai színt csempészni az ország északi részére olyan ételekkel, amelyek egyáltalán nem honosak a tengertől távoli országrészben. Éppen ezért hívnak és várnak minden érdeklődőt, egyedül vagy családostul, kóstolják meg bátran a tenger gyümölcseit.

   

  Cookie