×
2020. 09 24.
Csütörtök
Gellért, Mercédesz
25 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.19 RON
100HUF = 1.33 RON
Szatmárnémeti

Terelnek a főutakon

2019.12.13 - 12:36
Megosztás:
Terelnek a főutakon

Olyan fázisához érkezett a szatmárnémeti körgyűrű építése, hogy két, a városból kivezető főúton is ideiglenes melléksávra kellett terelni a forgalmat.

Pár napja a Károlyi úton és a Petei úton is a felüljárók oszlopait állítják, aszfaltozott elterelősávon lehet kikerülni a darukat; tavasztól a Lázári úton is hasonló várható, ott csak jövőre fognak ehhez a részéhez érni a munkának. Egy harmadik úton is folyik az oszlopállítás, felüljáró lesz a Zsadányi út fölött is, itt azonban nem építettek terelősávot, nincs akkora forgalom, hogy szükség lett volna ilyenre.

A kivitelező Itinera Collini& Lavori konzorcium egyik mérnöke tegnap még nem tudta megmondani, mikorra készülnek el az oszlopállítási munkákkal, sok függ attól, milyen lesz az idő. A Lázári utat illetően pedig bizonytalan az elterelés bevezetésének időpontja, és nemcsak az időjárás miatt, hanem azért is, mert mert itt még mindig nem oldódott meg a körgyűrű nyomvonalán lévő, nagyfeszültségű villanyvezetéket tartó oszlopok elköltöztetése az útból.

Teljes értékű körforgalmak lesznek ezeken a helyeken, de amíg ezek — a felüljárók építése után — elkészülnek, váltakozva fogják hol az út jobb, hol a bal oldalán elterelni a forgalmat attól függően, hogy a felüljárók melyik részén van szükség gépi munkára.

 

Cookie