×
2020. 07 11.
Szombat
Nóra, Lili
31 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.29 RON
100HUF = 1.37 RON
Szatmárnémeti

Tisztséget kér a PSD

2016.06.20 - 20:07
Megosztas :
 • Tisztséget kér a PSD

  Csodálkozásának és aggodalmának adott hangot hétfőn a Szociáldemokrata Párt (PSD) Szatmár megyei szervezete az RMDSZ és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) megyei szinten kötött pénteki megállapodása miatt.

  A párt hétfői közleménye szerint a szociáldemokraták egyezkedni szeretnének, és arra kérik az RMDSZ megyei és szatmárnémeti szervezetének vezetőit, hogy a megyei és városi önkormányzat vezetői tisztségeinek odaítélésében vegyék figyelembe a politikai pártokra leadott szavazatokat. Emlékeztetnek arra, hogy a magyarság iránti tiszteletből az RMDSZ az évek folyamán mindig reprezentatív képviselethez jutott megyei szinten, ugyanilyen bánásmódot vár most a PSD az RMDSZ megyei vezetésétől — áll az aláírás nélkül kiküldött közleményben.

   Az RMDSZ és a PNL megállapodásáról

  A kommüniké szerint az RMDSZ és a PNL politikusai csak egyéni és csoportérdekeket vettek figyelembe, amikor a megyei tanács vezető tisztségeit maguk között elosztották, és figyelmen kívül hagyták a június 5-i önkormányzati választások eredményeit. Emlékeztetnek arra, hogy Szatmár megyében 18 területi közigazgatási egységben PSD-s polgármester szerzett mandátumot, a megyei önkormányzatnál mégis képviselet nélkül maradtak. Felhívják ugynakkor a figyelmet arra is, hogy az önkormányzati választásokon leadott érvényes voksok alapján Szatmár megyében a PSD a második legerősebb párt, amely több mint 10 ezer szavazattal előzi meg a PNL-t. A PSD abban bízik, hogy a mostani „durva leckéből” tanulnak azok a pártok (szerk. megj.: UNPR és ALDE), amelyek a román szavazókat megosztva a júniusi választáson külön-külön indultak, annak ellenére, hogy a szocdemek figyelmeztettek, Szatmár megyében az etnikai szavazás az RMDSZ-nek kedvez, azt kivédeni csak összefogással lehet.

   

  Cookie