×
2020. 08 12.
Szerda
Klára
15 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.10 RON
100HUF = 1.40 RON
Belföld

Tíz megye tizennyolc településén okozott károkat az időjárás az elmúlt 24 órában

2019.06.22 - 12:50
Megosztás:
 • Tíz megye tizennyolc településén okozott károkat az időjárás az elmúlt 24 órában

  Tíz megye tizennyolc településén volt szükség az elmúlt 24 órában a katonai tűzoltók közbelépésére az esőzések és az áradások miatt.

  Az országos katasztrófavédelmi felügyelőség (IGSU) közleménye szerint Arad, Bihar, Buzău, Krassó-Szörény, Hargita, Máramaros, Neamţ, Prahova, Suceava és Vâlcea megyében okozott problémákat a kedvezőtlen időjárás.

  A katonai tűzoltóknak összesen 91 lakóházból, udvarból és pincéből kellett kiszivattyúzniuk a vizet, továbbá a viharos szélben az útra és autókra dőlt 23 fát, illetve két eldőlt építőipari állványt kellett eltakarítaniuk.

  A pénteki nap folyamán és a szombatra virradó éjszaka több mint 70 riasztást adtak ki a meteorológusok és hidrológusok. A narancssárga és piros jelzésű figyelmeztetésekről a RO-Alert rendszeren keresztül küldött üzenettel is figyelmeztették a lakosságot.

  Szombat estig fokozott légköri instabilitásra vonatkozó figyelmeztetés van érvényben az ország egész területén, több mint 4900 katonai tűzoltó áll készenlétben, hogy sürgősségi esetekben közbelépjenek - mutat még rá az IGSU közleménye.

  Cookie