×
2021. 10 22.
Péntek
Előd
16 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Tizenegy embert hallgat ki a rendőrség az illegális erdőkitermelésről forgató csoport bántalmazása ügyében

2021.09.17 - 20:27
Megosztás:
Tizenegy embert hallgat ki a rendőrség az illegális erdőkitermelésről forgató csoport bántalmazása ügyében
Fotó: Agerpres
A rendőrség 11 személyt hallgat ki a Suceava megyében súlyosan bántalmazott újságírók és környezetvédő aktivista ügyében - közölte pénteken a Román Rendőrség szóvivője, Georgian Drăgan.

Drăgan azt mondta, amíg nem volt az ügyben feljelentés, a rendőrség hivatalból büntetőjogi kivizsgálást indított a megvert forgatócsoport ügyében.

Beszámolója szerint az agresszió három áldozata pénteken 14 óra körül megjelent a fővárosi rendőrség kriminalisztikai osztályán, és feljelentést tett. Az ügyben a dornavátrai (Vatra Dornei) ügyészség nyomoz. 'Biztosítom Önöket, hogy a Román Rendőrség a legnagyobb figyelemmel kezeli ezt az eseményt, és minden jogi lépést meg fog tenni' - mondta Georgian Drăgan.

Csütörtök délután egy 20 fős csoport tagjai megtámadtak és bántalmaztak két újságírót és egy környezetvédő aktivistát a Suceava megyei Coşna községhez tartozó erdőben. A három bántalmazott férfi egy illegális fakitermelésről szóló dokumentumfilmet forgatott.

A dornavátrai rendőrség pénteken öt, az agresszióban részt vevő személyt hallgatott ki. A kihallgatott személyek között van az erdő tulajdonosa, valamint egy erdőmérnök is, és a rendőrség folytatja a nyomozást a többi bántalmazó azonosítására.

A Greenpeace a Facebookon közölte, hogy Tiberiu Boşutar aktivista, illetve Mihai Dragolea és Radu Constantin Mocanu újságírók az incidens áldozatai. A három férfi dokumentumfilmet forgatott a romániai illegális erdőkitermelésről, amikor egy húszfős csoport agyba-főbe verte őket. A tettesek tönkretették a filmesek felszereléseit, minden rögzített anyaggal együtt. Két áldozat a kórházba vezető úton el is vesztette eszméletét, de jelenleg mindhármuk állapota stabil.
AGERPRES

Temesvár: megszökött a kórházból egy koronavírussal diagnosztizált iraki menedékérő, a rendőrség keresi
Egy negyvenéves iraki férfit keres a temesvári rendőrség, akit COVID-19-cel diagnosztizáltak a temesvári városi kórházban, majd elhagyta az egészségügyi intézményt.
IGPR: a hét végén több mint kétezer sofőr jogosítványát vonták be a rendőrök
Az elmúlt hét végén 2074 sofőr gépkocsivezetői jogosítványát vonták be a rendőrök egy országos balesetmegelőzési akció keretében, amellyel a gyorshajtás és a biztonsági öv használata elmulasztásának kockázatára akarták felhívni az autósok figyelmét.
Rendőrség: 412 rendőri állásra várnak külső jelentkezőket
412 rendőri állásra hirdet versenyvizsgát külső jelentkezők számára a Román Rendőrség a létszámhiány csökkentése érdekében.
Cookie